Η ελληνική startup που φροντίζει το κατοικίδιό σας όσο λείπετε

Η ελληνική startup που φροντίζει το κατοικίδιό σας όσο λείπετε
Woman Tenderly Hugging and Kissing Pet Dog

Το Keeppet είναι ο pet sitter του κατοικιδίου σας.

Η απόκτηση ενός κατοικίδιου, πέρα από τη συντροφιά και την ανιδιοτελή αγάπη που μας προσφέρει, δεν είναι μια απλή υπόθεση, συνεπάγεται υποχρεώσεις. Δεν είναι μόνο το φαγητό ή η βόλτα που χρειάζονται ορισμένα κατοικίδια, όπως για παράδειγμα οι σκύλοι. Σωστός ιδιοκτήτης είναι εκείνος που αφιερώνει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του στα κατοικίδιά του και δεν τα εγκαταλείπει ποτέ. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να λείψει για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή για διακοπές και δεν προτίθεται κανένας φίλος ή συγγενής να φροντίσει το κατοικίδιό του;

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχεί αφού υπάρχει το Keeppet, μια νεοφυής επιχείρηση που βοηθά κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα το φροντίζει όσο εκείνος λείπει. Ένας «pet sitter» αναλαμβάνει την ευθύνη να φιλοξενήσει το ξένο ζωάκι στο σπίτι του προσφέροντάς του προσωπική φροντίδα και αγάπη όσο ο ιδιοκτήτης του είναι μακριά.

Άλλωστε η αγάπη για τα ζώα ήταν εκείνη που οδήγησε τους Ειρήνη Αναστασιάδου, Φοίβο Παντελίδη και Χριστόφορο Βαλμά στη σύσταση μιας εταιρείας που θα συνέβαλε ουσιαστικά στη φύλαξη των μικρών τετράποδων.  Αφορμή για τη δημιουργία του Keeppet στάθηκε η ακύρωση ταξιδιού από μέρους ενός εκ των συνιδρυτών της εταιρείας επειδή δεν ήθελε να αφήσει το κατοικίδιό του σε ξενοδοχείο ζώων.

Χάρη στο Keeppet ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης κατοικίδιου αναζητά με βάση την περιοχή που μένει τον πλησιέστερο «pet sitter» που θεωρεί ότι πληροί τα δικά του κριτήρια, αντλώντας πληροφορίες που έχουν σχέση με την προσωπικότητά του , τον προσωπικό του χώρο και την εμπειρία του με τα ζώα.

Στο προφίλ του «pet sitter» είναι επίσης διαθέσιμες αξιολογήσεις, που έχουν προηγηθεί από άλλους ιδιοκτήτες που έλαβαν την υπηρεσία του, καθώς και η αμοιβή που ζητά για την φύλαξη του κατοικίδιου. Το επόμενο βήμα είναι απλά η κράτηση μέσω διαδικτύου. Ο ιδιοκτήτης δε πριν από το “κλείσιμο” της συμφωνίας έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί από κοντά με τον “pet sitter” και σε περίπτωση που δεν τον εγκρίνει να ακυρώσει την κράτηση χωρίς καμία επιβάρυνση. Στις αρμοδιότητες του pet sitter είναι η καθημερινή ενημέρωση μέσω τηλεφώνου και η αποστολή photo updates, ενώ σε 24ωρη βάση υπάρχει δωρεάν κτηνιατρική υποστήριξη από την ομάδα κτηνιάτρων του Keeppet.

Η ανταπόκριση ων φιλόζωων σε αυτή την πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα δεν θα μπορούσε να μην είναι άμεση. Μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του Keeppet σχεδόν 200 pet sitters έχουν εγγραφεί στην Αθήνα και ο επόμενος προορισμός λανσαρίσματος της υπηρεσίας θα είναι η Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Keeppet βρίσκεται υπό τη σκέπη του Orange Grove και έχει την υποστήριξη της Ολλανδικής πρεσβείας, ενώ μέρος των εσόδων του απορροφάται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Dog’s Voice στην οποία και προσφέρεται το 2% του ετήσιου τζίρου για φιλοζωϊκούς σκοπούς.