Η επιστολή του Μπιλ Γκέιτς για τα 40 χρόνια της Microsoft

Η επιστολή του Μπιλ Γκέιτς για τα 40 χρόνια της Microsoft
Photo:

«Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το τι θα κάνουμε στη συνέχεια» αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρείας. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να μην είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που συν-ίδρυσε πριν από τέσσερις δεκαετίες, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς έχει ακόμα πολλά να πει σε όσους βρίσκονται στο τιμόνι της Microsoft.

Ο Γκέιτς προτίμησε να απομακρυνθεί από τις καθημερινές έγνοιες που προκύπτουν στην κορυφή της Microsoft, να υιοθετήσει έναν πιο συμβουλευτικό ρόλο, και να εστιάσει περισσότερο σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Όμως, σε μια επιστολή που συνέπεσε με την 40η επέτειο από την ίδρυση της εταιρείας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη σκληρή δουλειά τους και τους ζήτησε να σκεφτούν για το μέλλον της Microsoft.

«Μαζί καταφέραμε πολλά στα πρώτα 40 χρόνια μας, και ωθήσαμε πολλές εταιρείες και ανθρώπους να φτάσουν πιο κοντά στην υλοποίηση του δυναμικού τους» έγραψε στην επιστολή. Αλλά αυτό που μετράει περισσότερο τώρα είναι τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

Ο Γκέιτς αναφέρει εν συντομία το ρόλο του στην έναρξη της εταιρείας μαζί με τον Πωλ Άλεν, αλλά αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της επιστολής στη συνεχιζόμενη εξέλιξη της Microsoft και του τεχνολογικού τοπίου μέσα στο οποίο αυτή λειτουργεί.

«Προσεγγίζουμε ένα σημείο όπου τα κομπιούτερ και τα ρομπότ θα είναι σε θέση να βλέπουν, να κινούνται και να αλληλεπιδρούν φυσικά» προσθέτει, «ξεκλειδώνοντας πολλές νέες εφαρμογές και ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους».