Οι επτά μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Facebook

Οι επτά μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Facebook

Μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και προϊόντων αναμένεται να εισάγει το Facebook.

Όπως ανακοίνωσε η δημοφιλής εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, όλες οι νέες αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τον τρόπο επικοινωνίας για ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Τι να περιμένετε;

1. Σφαιρικά βίντεο στην αρχική σας σελίδα και ακουστικά Oculus VR

Σύντομα το Facebook θα μπορεί να υποστηρίξει το ανέβασμα βίντεο με κάμερα τεχνολογίας 360 μοιρών, πράγμα που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεστε και ψυχαγωγείστε όταν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook.

2. Θα μπορείτε να εντοπίζετε τις online αγορές σας και να επικοινωνείτε με τις επιχειρήσεις μέσω Messenger

Η αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων του Facebook σύντομα θα ενσωματωθεί σε e-commerce site. Έτσι, όταν θα κάνετε μια online αγορά θα μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook και οι εταιρείες θα μπορούν να σας στέλνουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις αγορές σας απευθείας στην εφαρμογή Messenger .

3.Θα μπορείτε να απαντάτε σε μηνύματα χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές

Πλέον οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν εφαρμογές τρίτων, όπως οι κινούμενες εικόνες gif της Giphy, μέσα από την εφαρμογή Messenger προκειμένου να στείλετε ένα μήνυμα. Μέχρι πρότινος, θα έπρεπε να κλείσετε την εφαρμογή, να ανοίξετε το Giphy για να δημιουργήσετε ένα αρχείο gif και στη συνέχεια να το αντιγράψετε σε ένα μήνυμα. Το Facebook επίσης θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν τρίτες εφαρμογές μέσω του messenger.

4. Τα βίντεο που ανεβάζετε στο Facebook θα μπορείτε να τα ενσωματώνετε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή

Μέχρι σήμερα, αν έχετε ανεβάσει ένα βίντεο στο Facebook μπορείτε να το μοιραστείτε σε άλλες πλατφόρμες μόνο παραπέμποντας με link στο Facebook. Πλέον, αυτό δεν θα ισχύει. Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μία προσπάθεια του Facebook να καταστήσει πιο ελκυστικό για τους χρήστες το να ανεβάζουν τα βίντεό τους απευθείας σε αυτό από ό,τι στο YouTube.

5. Αν σχολιάσετε ένα άρθρο κάπου αλλού, θα εμφανίζεται και στο Facebook

Την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε ένα άρθρο που διαβάσατε, να θυμάστε ότι αυτό θα εμφανιστεί σύντομα αυτόματα κάτω από την δημοσίευση του άρθρου στο Facebook. Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει ευκολότερο για τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπλοκή με το περιεχόμενό τους. Συνεργάτες του Facebook, όπως το BuzzFeed , η EliteDaily ,η Huffington Post, και το Fox Sports είναι από τις πρώτες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης που δοκίμασαν αυτή την αλλαγή.

6.Ετοιμαστείτε να ελέγχετε περισσότερες συσκευές μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέους τρόπους στους προγραμματιστές της προκειμένου να δημιουργούν προγράμματα που μπορούν να ελέγχουν περισσότερες από μία συσκευή. Στις συσκευές αυτές συγκαταλέγονται ακόμη και η πόρτα του γκαράζ ή και το αυτόματο πότισμα στον κήπο.

7. Οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν στατιστικά στοιχεία για τις εφαρμογές τους

Ένα δωρεάν ταμπλό θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να βλέπουν ποιος αλληλεπιδρά με τις εφαρμογές τους και από πού προέρχονται. Το ταμπλό αυτό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές.