Η εταιρεία που οι γυναίκες πληρώνονται περισσότερο από τους άνδρες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί το όνομά της να είναι GoDaddy, όμως το μισθολόγιο δείχνει κάτι που δεν υπάρχει σε καμία σχεδόν επιχείρηση των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ οι γυναίκες εργαζόμενες αμείβονται με 78 σεντς για κάθε «ανδρικό» δολάριο. Όμως η εταιρεία GoDaddy αλλάζει αυτό το δεδομένο, καθώς οι γυναίκες που εργάζονται εκεί κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους άνδες.

Για την ακρίβεια κάθε γυναίκα που εργάζεται στην εταιρεία κερδίζει ένα σεντ περισσότερο από τους άνδρες συναδέλφους της. Αυτό βέβαια αφορά τον μέσο όρο των μισθών της εταιρείας, καθώς υπάρχουν γυναίκες που παίρνουν λιγότερα από άνδρες που εργάζονται σε άλλα πόστα.

Η GoDaddy είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης και διαχείρισης domain ενώ λειτουργεί και στον τομέα του web hosting. Διαχειρίζεται δηλαδή τις αγοραπωλησίες ονομάτων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο αλλά και αναλαμβάνει τις εγγραφές διαδικτυακών σελίδων.

Μπορεί ο μέσος όρος να δείχνει ότι τα πράγματα βαίνουν πολύ καλύτερα σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις, όμως και στην GoDaddy υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Για παράδειγμα στο τεχνολογικό τμήμα της εταιρείας οι γυναίκες αμείβονται κατά 0,1% λιγότερο από τους άνδρες, ενώ στο τμήμα management παίρνουν 96 σεντς για κάθε δολάριο που βγάζουν οι συνάδελφοί τους.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν σε ανακοίνωση της εταιρείας για την εξάλειψη των διακρίσεων εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια νέα «συνήθεια» την οποία ακολουθούν κάθε χρόνο πολλές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως οι Google, Facebook, Apple και Microsoft.