Οι εξηγήσεις του Mark Zuckerberg στους εξοργισμένους υπαλλήλους του…έκαναν τα πράγματα ακόμη χειρότερα

Οι εξηγήσεις του Mark Zuckerberg στους εξοργισμένους υπαλλήλους του…έκαναν τα πράγματα ακόμη χειρότερα
epa07944423 Chairman and CEO of Facebook Mark Zuckerberg testifies before the US House Financial Services Committee hearing on 'An Examination of Facebook and Its Impact on the Financial Services and Housing Sectors', on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 23 October 2019. Zuckerberg faces questions from lawmakers concerned over issues with the cryptocurrecy Libra, financial data and potential misinformation on Facebook surrounding the 2020 US presidential election. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά με τη στάση του απέναντι στις αναρτήσεις του Τραμπ.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, προσπάθησε την Τρίτη να μετριάσει κάπως την οργή των εργαζομένων του ως προς την ανεκτικότητα που επέδειξε σε εμπρηστικές δηλώσεις που ανήρτησε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης του συνόλου της εταιρείας, ο Zuckerberg έκανε μια προσπάθεια να εξηγήσει την απόφασή του, καθώς πολλοί εργαζόμενοι του Facebook, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανατροφοδότησης σε πραγματικό χρόνο, τού θύμισαν τις υποσχέσεις που είχε κάνει. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε δεσμευθεί ότι θα απομακρύνει περιεχόμενο που ενθαρρύνει τη βία ή θα μπορούσε να οδηγήσει στην άμεση πρόκληση σωματικής βλάβης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ηγεσία αρνείται να συνταχθεί μαζί μας» έγραψε σε tweet του ο Brandon Dail, μηχανικός της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Andy Stone, ανέφερε σε δήλωσή του στο CNN Business ότι η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση «υπήρξε πάντα κομμάτι της κουλτούρας του Facebook».

«Ο Mark είχε μια ανοιχτή συζήτηση με τους εργαζομένους σήμερα, όπως έχει κάνει επανειλημμένα μέσα στα χρόνια. Είναι ευγνώμων για την ανατροφοδότησή τους» κατέληξε ο Stone.

Η συνάντηση ίσως και να έκανε τα πράγματα χειρότερα εντός του Facebook. Η πλατφόρμα βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, καθώς οι συντηρητικοί την κατηγορούν για αντι-δεξιά μεροληψία ενώ οι προοδευτικοί επισημαίνουν ότι ανέχεται τη διάδοση του μίσους και του ρατσισμού.

Ένας άλλος υπάλληλος του Facebook είπε στο CNN Business ότι ένιωσε πως οι απαντήσεις του Zuckerberg στα ερωτήματα των μελών του προσωπικού ήταν ανεπαρκείς, προσθέτοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ίσως αποξένωσε ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους του, αντί να λάβει υπόψη του τις ανησυχίες τους.

Κατά τη διάρκεια του ζωντανού event, υπάλληλοι του Facebook έστειλαν ο ένας στον άλλον link σε ένα βίντεο που δείχνει μια συζήτηση μεταξύ της Alexandria Ocasio-Cortez, γνωστής πολιτικού των Δημοκρατικών, και του Zuckerberg τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο ίδιος ανέφερε το εξής: «Αν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και ενός πολιτικού, λέει πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση βίας ή να προκαλέσουν άμεση σωματική βλάβη, εμείς θα αφαιρούμε αυτό το περιεχόμενο».