Η Γαλλία «κήρυξε τον πόλεμο» στη Nutella

Η Γαλλία «κήρυξε τον πόλεμο» στη Nutella

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κατηγορεί τη Nutella πως ευθύνεται για την καταστροφή των δασών, προκαλώντας την αντίδραση του Ιταλού ομολόγου της. 

Η υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να σταματήσουν να καταναλώνουν την ιταλική Nutella καθώς η συνήθεια αυτή απειλεί το περιβάλλον.

Η Ρουαγιάλ παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Cannal+, κατά την οποία αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η συζήτηση έφτασε και στην αποψίλωση των δασών, όπου η Ρουαγιάλ θέλησε να αναφερθεί στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στα δάση η εντατικοποίηση της γεωργίας.

Για να κάνει πιο κατανοητή την άποψή της η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας αποφάσισε να δώσει ένα παράδειγμα, κάνοντας μια αναφορά στη Nutella, η οποία χρησιμοποιεί στη διάσημη πραλίνα της φοινικέλαιο. Και όπως παρατήρησε η Ρουαγιάλ, ολόκληρα δάση θα πρέπει να αποψιλωθούν ώστε να βρεθεί χώρος για νέες φυτείες φοινικόδεντρων.

«Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε Nutella, για παράδειγμα, επειδή παρασκευάζεται με φοινικέλαιο», προέτρεψε η Ρουαγιάλ το γαλλικό κοινό. «Οι ελαΐδες (σσ. τα φοινικόδεντρα από τα οποία παράγεται το φοινικέλαιο) αντικατέστησαν τα δέντρα, και ως εκ τούτου προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στο περιβάλλον.»

Τα νέα όμως έφτασαν σύντομα και στην Ιταλία, πατρίδα της σοκολατοβιομηχανίας Ferrero, που παράγει την διάσημη πραλίνα. Και την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο αντίστοιχος υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Λούκα Γκαλέτι, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανυσηχεί», δήλωσε ο Γκαλέτι. «Αφήστε ήσυχα τα ιταλικά προϊόντα.» Και έπειτα συμπλήρωσε πως το δείπνο του θα συμπεριελάμβανε και  μια «φέτα ψωμί με Nutella».

Οι «απειλές» του φάνηκαν πως είχαν άμεσο αντίκτυπο, πάντως, καθώς η Γαλλίδα υπουργός έσπευσε να ζητήσει συγνώμη μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.