Η Gazprom δεν θα διακόψει τις προμήθειες αερίου σε άλλους ευρωπαίους πελάτες της, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η Gazprom δεν θα διακόψει τις προμήθειες αερίου σε άλλους ευρωπαίους πελάτες της, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
epa09792292 (FILE) - The logo of Russian gas company Gazprom illuminated on Gazprom headquarters in Moscow, Russia, 02 January 2009 (re-issued on 28 February 2022). The European football governing body UEFA announced on 28 February 2022 to have ended its partnership with Gazprom across all competitions. 'The decision -announced UEFA- is effective immediately and covers all existing agreements including the UEFA Champions League, UEFA national team competitions and UEFA EURO 2024'. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Το σχέδιο για να υποχρεωθούν οι αγοραστές να πληρώνουν για το αέριο σε ρούβλια λειτουργεί όπως αναμενόταν", υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία για την εξαγωγή ουκρανικών δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εργασίες συνεχίζονται.

Η Τουρκία επιδώκει μια συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία πάνω σ’ ένα σχέδιο για την επανάληψη των εξαγωγών δημητριακών από ουκρανικά λιμάνια, αν και οι προοπτικές για μια συμφωνία είναι αμυδρές, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης πως δεν περιμένει ότι η Gazprom θα διακόψει τις προμήθειες αερίου σε άλλους ευρωπαίους πελάτες της προσθέτοντας πως το σχέδιο για να υποχρεωθούν οι αγοραστές να πληρώνουν για το αέριο σε ρούβλια λειτουργεί όπως αναμενόταν.