Η γκάφα του Τραμπ στο εξώφυλλο της Time

Η γκάφα του Τραμπ στο εξώφυλλο της Time

Τί απαντά το αμερικανικό περιοδικό.

Αντίτυπα του περιοδικού Time με εξώφυλλο τον Ντόναλντ Τραμπ εθεάθησαν σε πέντε γκολφ κλαμπ που ανήκουν στον ίδιο, να διακοσμούν το χώρο.

H Time με τη σειρά του ζήτησε από τον πρόεδρο της Αμερικής να αφαιρέσει τα εξώφυλλα αυτά, καθώς είναι ψεύτικα.

Η Washington Post επεσήμανε ότι το έντυπο με τον Τραμπ στο εξώφυλλο και τον τίτλο ”Donald Trump: The ‘Apprentice’ is a television smash!”, «η εκπομπή ‘Apprentice’ που παρουσίαζε κάποτε ο Τραμπ, είναι μια τηλεοπτική επιτυχία» βρέθηκε στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα και έπειτα, σε τέσσερα ακόμη γκολφ κλαμπ που ανήκουν στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο πάνω μέρος της σελίδας, μάλιστα, αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα ότι «Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

 

Το εν λόγω εξώφυλλο, με ημερομηνία έκδοσης 1 Μαρτίου 2009 δεν υπήρξε ποτέ στο Time. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του περιοδικού, το πρόσωπο που κοσμούσε το πραγματικό φύλλο Μαρτίου ήταν η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ.

Μπορεί με μια πρώτη ματιά το ψεύτικο εξώφυλλο με τον Τραμπ να φαίνεται αυθεντικό, αν το κοιτάξει όμως κανείς καλύτερα, θα διαπιστώσει τις διαφορές. Η κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή γύρω από το περιοδικό είναι πολύ λεπτή, λείπει το λευκό περίγραμμα, ενώ περίεργα φαίνονται και τα θαυμαστικά.

Σύμφωνα με τη Washington Post ο Τραμπ έγινε εξώφυλλο στο Time μια φορά πριν μπει στην πολιτική, τον Ιανουάριο του 1989, ως επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, και μια τον Δεκέμβριο του 2016 ως «πρόσωπο της χρονιάς».

Η εκπρόσωπος του προέδρου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε πως δεν θα κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την διακόσμηση στα γκολφ κλαμπ.