Η Google χώρεσε έναν υπολογιστή σε ένα στικάκι

Η Google χώρεσε έναν υπολογιστή σε ένα στικάκι

Το Chromebit ζυγίζει μόλις μερικά γραμμάρια και έχει όλη την υπολογιστική ισχύ ενός λάπτοπ.

Θυμάστε την εποχή που υπολογιστής σήμαινε ένα μεγάλο κουτί που το ονομάζαμε κεντρική μονάδα; Πολλοί ακόμα και σήμερα δουλεύουν με τέτοια. Το Chromebit είναι ένας υπολογιστής, το «κουτί» που λέγαμε παλιά, σε μέγεθος flash drive. Και πολύ ικανότερο.

Το Chromebit συνδέεται με την HDMI είσοδο της οθόνης σας, χωρίς καλώδια. Έχει bluetooth ώστε να συνδεθεί ασύρματα με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Έχει και USB 2.0 είσοδο για την περίπτωση που θέλετε συνδέσετε περιφερειακά.

Η Google έχει ανακοινώσει πως όταν το Chromebit βγει στην αγορά το καλοκαίρι θα τιμάται λιγότερο από 100 δολάρια. Έχει 2 GB RAM, 16 GB χωρητικότητα «σκληρού», θα τρέχει το Chrome, το λειτουργικό σύστημα της Google, και θα προσφέρεται σε διάφορα ευχάριστα χρώματα.

Η Google δεν είναι η πρώτη που προσφέρει τέτοια λύση, η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει το Compute Stick και παρόμοιες συσκευές έχουμε δει από την Hannspree και την Beelink.

Το βασικό πλεονέκτημα του Chromebit είναι πως μπορείς να μεταφέρεις τον υπολογιστή σου ακόμα και στην τσέπη σου, αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμα οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο. Η Google δηλώνει πως ο τυπικός του χρήστης θα είναι ο επισκέπτης ενός Internet Cafe που θα χρησιμοποιεί την εκεί υποδομή, ο φοιτητής που θα το συνδέει στα monitor του πανεπιστημίου, τα μέλη μιας οικογένειας που θα μπορούν να αλλάζουν ο καθένας τον υπολογιστή του σε ένα monitor, ο ταξιδιώτης που δεν θέλει να μεταφέρει tablet και θα χρησιμοποιεί την τηλεόραση του ξενοδοχείου του ως monitor κ.ά.