Η Google «κλέβει» το iPhone από το Bing της Microsoft

Η Google «κλέβει» το iPhone από το Bing της Microsoft
epa06200759 A handout photo made available by Apple Inc., shows the Apple iPhone X as introduced at the new Steve Jobs Theater during the Apple Special Event at the new Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 12 September 2017. The new phone features include a 5.8-inch Super Retina display, an improved rear camera with dual optical image stabilization, TrueDepth Camera System, Face ID and A11 Bionic Chip with Neural Engine. Apple said the phone uses a new face ID authentication, using a state-of-the-art TrueDepth camera system made up of a dot projector, infrared camera and flood illuminator, and is powered by A11 Bionic to accurately map and recognize a face. The new iPhone X will be available for pre-order beginning Friday, 27 October 2017 in more than 55 countries and territories, and in stores beginning Friday, 03 November 2017. EPA/APPLE INC. / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Η Microsoft παραδέχτηκε ότι λαμβάνουν χώρα οι συγκεκριμένες αλλαγές αλλά σημείωσε ότι ο όγκος αναζήτησης της Bing συνεχίζει να αυξάνεται.

Η Apple αλλάζει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης από το Bing της Microsoft στη Google, για την ψηφιακή βοηθό Siri και κάποια άλλα μέρη των δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων της.

Η Google ήταν ήδη η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον περιηγητή ιστού Safari της Apple, στα πλαίσια συμφωνίας που αποφέρει στην Apple σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πλέον, οι πελάτες της Apple που ρωτάνε τη Siri για πληροφορίες σε μια κινητή ή σταθερή συσκευή θα λαμβάνουν αποτελέσματα από τη Google, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Techcrunch.

Το Bing θα συνεχίσει να είναι η προεπιλογή για κάποιους τομείς, όπως η αναζήτηση εικόνων στο Siri, στο iOS και στο Spotlight σε υπολογιστές Mac.

Η αλλαγή έρχεται μερικές ημέρες μόνο αφότου η Apple παρουσίασε το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα iOS 11 για το iPhone και την ημέρα που λάνσαρε το νέο λογισμικό για Mac, με την επωνυμία Mac OS High Sierra.

Η Apple προέβη στις αλλαγές αυτές ώστε να «επιτρέψει στις υπηρεσίες αυτές να έχουν μια συνεκτική εμπειρία διαδικτυακής αναζήτησης με την προεπιλογή στο Safari» όπως ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. «Διατηρούμε στενούς δεσμούς με τη Google και τη Microsoft και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τον χρήστη».

Η Microsoft παραδέχτηκε ότι λαμβάνουν χώρα οι συγκεκριμένες αλλαγές αλλά σημείωσε ότι ο όγκος αναζήτησης της Bing συνεχίζει να αυξάνεται. «Εκτιμούμε τη σχέση μας με την Apple και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης και της αναζήτησης εικόνων μέσω του Bing στη Siri, για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους πελάτες μας» δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Το Bing αυξάνεται κάθε χρόνο και πλέον τροφοδοτεί το ένα τρίτο του όγκου αναζήτησης μέσω υπολογιστή στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως».

Η Google επιβεβαίωσε τις αλλαγές αλλά αρνήθηκε να προβεί σε κάποια δήλωση.

Η Google πληρώνει δισεκατομμύρια σε ιστοσελίδες, εφαρμογές και άλλες εταιρείες που στέλνουν ροή αναζητήσεων στους διακομιστές της. Για παράδειγμα, φέτος θα δώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple για όλη την κίνηση που σχετίζεται με τη διαδικτυακή αναζήτηση την οποία λαμβάνει από χρήστες Mac, iPhone και iPad.