Η Google βελτιώνει την άντληση πληροφοριών με σεβασμό στην ιδιωτικότητα

Η Google βελτιώνει την άντληση πληροφοριών με σεβασμό στην ιδιωτικότητα
epa06052506 The Google logo is seen on its office building in St Pancras in London, Britain, 27 June 2017. The European Commission on 27 June 2017 would fine the Google with 2.4 billion euros for abusing its dominance as a search engine. The company has 90 days to stop its illegal activities or face fines. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι υπηρεσίες της Google διατίθενται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές.

Η Google ανακοίνωσε ότι πλέον χρησιμοποιεί την έκδοση ανοιχτού κώδικα του differential privacy library, που συμβάλλει στη λειτουργία ορισμένων από τα βασικά προϊόντα της Google.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, η διαφορική ανάλυση ιδιωτικών δεδομένων είναι μία βασισμένη σε αρχές προσέγγιση, η οποία επιτρέπει στους οργανισμούς να αντλούν πληροφορίες από το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων τους, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ότι τα αποτελέσματα που ανασύρουν δεν επιτρέπουν τη διάκριση ή την εκ νέου ταυτοποίηση των δεδομένων/στοιχείων ενός ατόμου. Αυτός ο τύπος ανάλυσης μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη ποικιλία τρόπων και για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, διευκολύνοντας την ανάλυση δεδομένων, χωρίς να υπάρχει φόβος για παραβίαση στοιχείων ιδιωτικότητας των κατόχων των δεδομένων αυτών.

Η Google δίνει έμφαση στην παρουσίαση εργαλείων που μπορούν να βοηθήσουν τους κατόχους μικρών επιχειρήσεων ή τους προγραμματιστές λογισμικού, προκειμένου να μπορούν οι φορείς αυτοί να αντλούν μεγαλύτερο βαθμό γνώσεων από τα γενικά δεδομένα, βελτιώνοντας υπηρεσίες, αφού μια σειρά από πολύπλοκες ερωτήσεις θα μπορούν να απαντηθούν πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, βασικό στοιχείο αποτελεί η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πελατών, αφού η προστασία της ιδιωτικότητας είναι δεδομένη.

Η Google προσφέρει εύκολη χρήση της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης από όλους τους προγραμματιστές, με αυτόματο υπολογισμό ορίων, στατιστικές εργασίες και αρθρωτό χαρακτήρα, για να μπορεί να απαντηθεί μια σειρά ερωτήσεων σε μία βάση δεδομένων από το μηδέν. Οι υπηρεσίες της Google διατίθενται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές.

Εκτός από την έκδοση ανοιχτού κώδικα του differential privacy library, η Google έχει λανσάρει φέτος διάφορες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα για την προστασία ιδιωτικών δεδομένων, όπως τα Tensorflow Privacy, Tensorflow Federated και το Private Join and Compute. Η νέα προσθήκη εμπλουτίζει περαιτέρω τη λίστα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών από την πλευρά της Google, η οποία σημειώνει ότι λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.