Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζόμενων του Αthens Ledra

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζόμενων του Αthens Ledra
Åñãáæüìåíïé ôïõ Athens Ledra Hotel Ý÷ïõí óõãêåíôñùèåß Ýîù áðü ôï îåíïäï÷åßï, ÔåôÜñôç 1 Éïõíßïõ 2016. Ôï îåíïäï÷åßï Athens Ledra êëåßíåé ëüãù ÷ñåþí, áí êáé åßíáé õðåñðëÞñåò, áöÞíïíôáò ÷ùñßò åñãáóßá ôïõò ðåñßðïõ 150 åñãáæüìÝíïõò ðïõ áðáó÷ïëïýíôáé óå áõôü. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Το Ινστιτούτο εργασίας ζητεί τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Athens Ledra», το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του έπειτα από απόφαση της διαχειρίστριας εταιρείας, βρίσκεται η ΓΣΕΕ, ζητώντας, ταυτόχρονα, την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

«Για ακόμη μία φορά, οι εργαζόμενοι βρίσκονται ανίσχυροι μπροστά σε επιχειρηματικές τακτικές που οδηγούν σε λουκέτα, σε μία προσπάθεια να φύγουν από την εργοδοτική πλάτη τα βάρη και οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Είναι τραγικό ένα ξενοδοχείο, όπως το Athens Ledra, να κλείνει, αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες οικογένειες, την ώρα, μάλιστα, που η αυξημένη πληρότητά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη των οικονομικών της συγκεκριμένης επιχείρησης», αναφέρεται σε ανανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία μαζί με την Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, «απαιτούν» από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει, άμεσα, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.