Η HP πιέζει υπέρ της ποικιλομορφίας στα διοικητικά συμβούλια

Η HP πιέζει υπέρ της ποικιλομορφίας στα διοικητικά συμβούλια
epa08026218 (FILE) - A company sign is seen outside the Hewlett-Packard headquarters in Palo Alto, California, USA, 22 November 2011 (reissued 26 November 2019). HP on 26 November 2019 released their 3rd quarter 2019 results, saying their 3rd quarter 2019 net revenue stood at 14.6 billion USD, up 0.1 per cent from the prior-year period. EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 50123762 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το διοικητικό της συμβούλιο αποτελείται κατά 58% από μέλη μειονοτήτων και κατά 42% από γυναίκες.

του David Meyer

Ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Enrique Lores, ανήρτησε ένα κείμενο στο LinkedIn με αφορμή την εμφάνιση στη Γερουσία της Καλιφόρνια της επικεφαλής στρατηγικής της HP, Kim Rivera. Η Rivera βρέθηκε εκεί για να εκφράσει την υποστήριξη της εταιρείας για ένα νομοσχέδιο της Πολιτείας που θα επιβάλλει στις εταιρείες τη διαφοροποίηση των διοικητικών συμβουλίων τους.

Ιδού τι έγραψε ο Lores πάνω στο ζήτημα:

«Είναι ένα σημαντικό νομοθέτημα και κάνω έκκληση στους νομοθέτες να το εγκρίνουν και στον Κυβερνήτη Newsom να το υπογράψει. Αλλά δεν θα πρέπει να βασιζόμαστε στην υπογραφή του Κυβερνήτη για να κάνουμε τα διοικητικά μας συμβούλια πιο ποικιλόμορφα. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες θα έπρεπε να το κάνουν αυτό από μόνο τους.

Δεν είναι απλώς το σωστό πράγμα. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει πώς η έμφυλη και εθνοτική ποικιλομορφία μπορεί να τροφοδοτήσει την καινοτομία και να ενισχύσει τις επιδόσεις μιας εταιρείας. Για παράδειγμα, η McKinsey βρήκε ότι οι εταιρείες με περισσότερες γυναίκες και περισσότερη εθνοτική ποικιλομορφία στο εκτελεστικό επίπεδο είναι πιο κερδοφόρες. Παράλληλα, οι εταιρείες με πιο ποικιλόμορφα διοικητικά συμβούλια εξασφαλίζουν περισσότερα έσοδα και μεγαλύτερες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων».

Η HP δεν μένει μόνο στα λόγια. Όπως σημείωσε ο Lores στην ανάρτησή του, το διοικητικό της συμβούλιο αποτελείται κατά 58% από μέλη μειονοτήτων και κατά 42% από γυναίκες.

«Όμως, γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα – ως εταιρεία και ως κλάδος – για να διαλύσουμε τα εμπόδια που έχουν για πολύ καιρό αποτρέψει την επίτευξη πραγματικής ισότητας» κατέληξε ο CEO της HP.