Η ΙΚΕΑ ανοίγει το μεγαλύτερο κατάστημα στον κόσμο

Η ΙΚΕΑ ανοίγει το μεγαλύτερο κατάστημα στον κόσμο

Θα κάνει ντεμπούτο στις Φιλιππίνες και η έκτασή του θα φτάσει τα 65.000 τ.μ.

Το μεγαλύτερο κατάστημα IKEA στον κόσμο αναμένεται να ανοίξει το 2020 στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τη σουηδική αλυσίδα επίπλων.

Συγκεκριμένα, η IKEA θα κάνει το ντεμπούτο της στη χώρα με ένα κατάστημα 65.000 τετραγωνικών μέτρων στο εμπορικό κέντρο Mall of Asia της SM Prime Holdings Inc., σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας στην Νοτιοανατολική Ασία, Κρίστιαν Ρότζιαρ.

Το κόστος κατασκευής, του αποθέματος και του προσωπικού αναμένεται να αγγίξει τα επτά δισεκατομμύρια πέσος (134 εκατομμύρια δολάρια), ενώ το συγκρότημα θα διαθέτει ένα κατάστημα δύο επιπέδων, μια αποθήκη, μια εγκατάσταση ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα τηλεφωνικό κέντρο που θα εξυπηρετεί περισσότερα από πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα σε ακτίνα 60 λεπτών. Συνολικά η εταιρεία θα απασχολήσει 500 υπαλλήλους.

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλων στον κόσμο επεκτείνεται ταχέως στην Ασία, κάνοντας την αρχή με το πρώτο από τα 25 καταστήματα στην Ινδία τον Αύγουστο. Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στο Τόκιο το 2020 κοντά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό.