Η ημέρα που το Twitter έγινε «εκτυφλωτικά λευκό»

Η ημέρα που το Twitter έγινε «εκτυφλωτικά λευκό»

Οι υπεύθυνοι της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσαν τις εικόνες στο background από τις σελίδες των χρηστών προκαλώντας τα καυστικά τους σχόλια.

Οι υπεύθυνοι του Twitter αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αφαίρεση των εικόνων που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως υπόβαθρο στις αρχικές τους σελίδες, το προφίλ τους και τις καρτέλες ειδοποιήσεων. Μια κίνηση που όπως είναι λογικό δεν άρεσε σε κανέναν.

Αναμενόμενο, λοιπόν, η οργή να πλημμυρίσει το Twitter.

Η νέα λιτή χρωματική επιλογή που αντικατέστησε τις φωτογραφίες των χρηστών απέκτησε σύντομα το όνομα «λευκό που τυφλώνει» (#blindingwhite) καθώς πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν σαρκαστικά πως χρειάζονται γαλιά ηλίου για να περιηγηθούν στις σελίδες τους, ενώ  άλλοι έσπευσαν να την χαρακτήρισαν βαρετή ή υπερβολικά καθαρή. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν πως παρόμοιες παρεμβάσεις στο προφίλ των χρηστών είχε επιχειρήσει κάποτε και το Myspace, οι οποίες στοίχησαν πολύ στη δημοφιλία του.

Οι αλλαγές δεν σημαίνουν, πάντως, πως οι εικόνες που χρησιμοποιούνται ως background εξαφανίστηκαν εντελώς από το Twitter. Παραμένουν στις σελίδες των tweets, στις σελίδες με λίστες και στις σελίδες με τις συλλογές.

Από την άλλη η αλλαγή δεν επηρεάζει σε τίποτα τους χρήστες της εφαρμογής του Twitter για κινητές συσκευές. Και αυτό καθώς εκεί οι σελίδες των χρηστών ήταν πάντα στο ίδιο μονότονο “blinding white”.