Οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορά τους και οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 900%

Οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορά τους και οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 900%
epa05765907 The airplane carrying US Defense Secretary James Mattis arrives at Osan Air Base in Pyeongtaek, Gyeonggi Province, South Korea, 02 February 2017. Mattis began his two-day visit to South Korea in his first overseas trip aimed at underscoring the US security commitment to its Asian ally amid growing threats from North Korea. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πάρει θέσεις μάχης για να υποδεχθούν από αύριο, Δευτέρα, τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες, οι οποίοι θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέψουν στις ΗΠΑ έπειτα από 18 μήνες που τα σύνορα παρέμεναν κλειστά.

Air France, British Airways, United Airlines… για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση, οι εταιρείες που συνήθως εξαρτώνται πολύ από τις υπερατλαντικές και υπερειρηνικές συνδέσεις, προσθέτουν πτήσεις, επιλέγουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, εξασφαλίζουν ότι το προσωπικό θα είναι επαρκές.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο της άρσης των περιορισμών αναμενόταν εδώ και μήνες από χωρισμένες οικογένειες, επιχειρηματίες ταξιδιώτες που βιάζονται να συναντήσουν πελάτες τους ή απλούς τουρίστες: εξαιτίας του ιού, η Ουάσινγκτον είχε περιορίσει δραστικά τους επιβάτες από τις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων οι χώρες του χώρου Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Αμέσως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσαν άλμα. Η British Airways είδε τις αναζητήσεις για πτήσεις προς ορισμένες αμερικανικές πόλεις και για διαμονή σ’ αυτές να αυξάνονται κατά 900% για τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τις αναζητήσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην American Airlines, οι κρατήσεις σημείωσαν την επομένη της ανακοίνωσης άλμα κατά 66% προς το Ηνωμένο Βασίλειο, 40% προς την Ευρώπη και 74% προς τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις της 8ης Νοεμβρίου, ημερομηνία του ανοίγματος, έκλεισαν σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως διαπίστωσαν οι Εβελίν και Ζαν-Μισέλ Ντεζομπό.

Ανυπόμονοι να δουν την κόρη τους και τον γαμπρό τους στη Νέα Υόρκη, είχαν κάνει κράτηση εισιτηρίων για τις 2 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας τα μίλια τους αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για εκ νέου άνοιγμα των συνορων.

Όταν όμως θέλησαν να αλλάξουν την κράτηση για τις 8 Νοεμβρίου, ο αριθμός των μιλίων που απαιτούνταν είχε τριπλασιαστεί, γεγονος ενδεικτικό μιας ισχυρής ζήτησης. Θα φθάσουν τελικά στις 9 Νοεμβρίου, με μια λογικότερη τιμή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ