Η ισραηλινή πραγματικότητα και ιστορία σε μια έκθεση

Η ισραηλινή πραγματικότητα και ιστορία σε μια έκθεση

Ο Παγκοσμίως γνωστός Ισραηλινός φωτογράφος, Adi Ness, με έκθεση του στο Athens Photo Festival.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Ισραηλινός φωτογράφος Adi Ness, θα επισκεφθεί την Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του “Biblical Stories” στο Athens Photo Festival (Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Πειραιώς, 3 Ιουνίου – 26 Ιουλίου). Η παρουσίαση της έκθεσης και η επίσκεψή του είναι πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ σε συνεργασία με το Athens Photo Festival και αποτελούν μέρος των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 25 χρόνων αναβαθμισμένων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ – Ελλάδας.

Ο Adi Nes γεννήθηκε το 1966 στο Kiryat Gat και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ. Ατομικές εκθέσεις του έχουν οργανωθεί σε πόλεις ανά τον κόσμο όπως το Τελ Αβίβ, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο, το Άμστερνταμ, , το Ντάλλας και το Ζάγκρεμπ, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Έργα του φιλοξενούνται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, ενώ εκπροσωπείται από γκαλερί στο Τελ Αβίβ, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Το 2005, τιμήθηκε ως εξέχων καλλιτέχνης από το Israel Cultural Excellence Foundation.

To 2007, αντίτυπο του έργου του The Last Supper δημοπρατήθηκε στον Οίκο Sotheby’s του Λονδίνου για 264.000 δολάρια ΗΠΑ.

Η σειρά “Biblical Stories,” η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, είναι από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά έργα του Adi Nes.

Οι βασικοί χαρακτήρες στη σειρά “Biblical Stories” είναι άνθρωποι του δρόμου, άστεγοι, περιθωριακοί της κοινωνίας. Η πραγματικότητα για αυτούς τους χαρακτήρες είναι άθλια και απελπιστική. Ωστόσο, κάθε ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της νέας σειράς βασίζεται σε κάποια ιστορία της Βίβλου. Ο Adi Nes αντιπαραβάλλει τη σύγχρονη ισραηλινή πραγματικότητα με την ιστορία και ταυτόχρονα προβάλλει αυτές τις εξαιρετικά δυσάρεστες εικόνες από την κοινωνική πραγματικότητα του σύγχρονου Ισραήλ στο παρελθόν του έθνους.