Η καλύτερη δουλειά για το 2019 έχει απολαβές 140.000 δολαρίων – και οι προσλήψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα αυξάνονται με ρυθμό 74%

pixabay.com

Η LinkedIn μόλις δημοσιοποίησε τη λίστα «Ανερχόμενες θέσεις εργασίας» για το 2019, και η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή.

Την περασμένη Τρίτη, η LinkedIn δημοσίευσε την ετήσια λίστα «Ανερχόμενες θέσεις εργασίας», η οποία εντοπίζει τις θέσεις που έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης προσλήψεων από το 2015 έως το τρέχον έτος. Η Νο. 1 στη λίστα; Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης – συνήθως ένας μηχανικός, ερευνητής ή επαγγελματίας άλλης ειδικότητας που επικεντρώνεται στη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, διερευνώντας πράγματα όπως το πού έχει νόημα να εφαρμοστεί η τεχνητή νοημοσύνη ή πού πρέπει να δημιουργηθούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Οι προσλήψεις για αυτή την ειδικότητα είναι πολυάριθμες και έχουν αυξηθεί κατά 74% ετησίως τα τελευταία 4 χρόνια. «Η τεχνητή νοημοσύνη έχει διεισδύσει σε όλους τους κλάδους και πλέον η ζήτηση για ανθρώπους που διαθέτουν δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά την προσφορά», λέει στο MarketWatch ο Guy Berger, επικεφαλής οικονομολόγος της LinkedIn. «Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο έτος όπου μια ειδικότητα που σχετίζεται με τη μηχανική μάθηση ή την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και είναι δεδομένο ότι η ζήτηση θα αυξηθεί».

Η αμοιβή είναι επίσης εντυπωσιακή, με τις θέσεις στην τεχνητή νοημοσύνη να προσφέρουν ακόμη και εξαψήφιες ετήσιες απολαβές. Η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Indeed σημειώνει ότι οι μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης στο Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, κερδίζουν από 120.000 έως 160.000 δολάρια ετησίως. Μερικές φορές, θέσεις εργασίας στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να εξασφαλίζουν έως και 250.000 δολάρια!

Η LinkedIn δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης ως επαγγελματικού χώρου με τεράστιες προοπτικές. Η ετήσια λίστα των «25 καλύτερων θέσεων εργασίας του 2019» του Indeed τοποθέτησε στην κορυφή τον μηχανικό μηχανικής μάθησης ως την υπ’ αριθ. 1 ειδικότητα, στην οποία καταγράφεται αύξηση 344% στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια και ετήσιος μισθός 146.000 δολαρίων, κατά μέσο όρο.

Τι βρίσκεται λοιπόν πίσω από αυτή την ραγδαία αύξηση των θέσεων εργασίας στην τεχνητή νοημοσύνη; Ο Berger λέει ότι «σχεδόν όλοι» προσλαμβάνουν άτομα με ειδικότητες σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη, από τον τεχνολογικό κλάδο και την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την ανώτερη εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Ιδού, λοιπόν, ποιες είναι οι 10 κορυφαίες ανερχόμενες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την γνωστή πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn:

  1. Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης
  2. Μηχανικός Ρομποτικής
  3. Επιστήμονας Δεδομένων
  4. Μηχανικός Βάσεων Δεδομένων και Διακομιστών
  5. Μηχανικός Αξιοπιστίας Ιστοσελίδας
  6. Ειδικός Επιτυχίας Πελατών
  7. Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων
  8. Μηχανικός Δεδομένων
  9. Τεχνικός Συμπεριφορικής Υγείας
  10. Ειδικός Ασφαλείας στον Κυβερνοχώρο

 

Πηγή: marketwatch.com