Η Kodak επαναφέρει την κάμερα του μπαμπά μας

Η Kodak επαναφέρει την κάμερα του μπαμπά μας

Θα επιστρέψει η Kodak στη κορυφή μετά απ' αυτή τη κίνηση;

Σε μια ανακοίνωση που κανείς δε περίμενε προχώρησε η Kodak την προηγούμενη Τρίτη, ενημερώνοντας πως θα αναβιώσει την βιντεοκάμερα Super 8 που κυκλοφόρησε το 1982, με κάποια εξελιγμένα σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την κάμερα που χρησιμοποίησαν μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όπως J.J. Abrams, Steven Spielberg και Quentin Tarantino.

Παρά το γεγονός πως η κάμερα Super 8 διαθέτει ένα περιστρεφόμενο σκόπευτρο 3,5 ιντσών, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και υποστήριξη microSD ενώ θα δέχεται και το παραδοσιακό φιλμ. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της φωτογραφικής μηχανής, θα δέχεται τα φυσίγγια της Kodak Super 8 με ένα φιλμ διαμέτρου 2,8 ιντσών.

Σύμφωνα με την Kodak, η εταιρεία έχει δεσμεύσει πόρους για να ξεπεράσει την αρχική Super 8 κάμερα. Η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος σε έναν «οδικό χάρτη που περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφικές μηχανές, υπηρεσίες ανάπτυξης ταινίας, εργαλεία post production και άλλα», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Επηρεασμένη από τα παλιά σχεδιαστικά πρότυπα, πολύ πριν αποκτήσουν όλοι μια κάμερα υψηλής ποιότητας βίντεο στην τσέπη τους, η Super 8 θα θυμίζει κάτι μπαμπάδες που κυνήγησαν τα παιδιά τους γύρω από το καθιστικό το πρωί των Χριστουγέννων.

1/2

Η κάμερα αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο, με την Kodak να λέει στο Wall Street Journal ότι η συσκευή θα κοστίσει μεταξύ 400 και 750 δολαρίων. Κάθε φιλμ θα κοστίζει άλλα 50 με 75 δολάρια, με την Kodak να επεξεργάζεται το φιλμ και να δημιουργεί ένα ψηφιακό αντίγραφο του περιεχομένου του στους χρήστες του.