Η Κομισιόν επιχειρεί να «κόψει τη φόρα» της ιταλικής κυβέρνησης πριν καν σχηματιστεί

Η Κομισιόν επιχειρεί να «κόψει τη φόρα» της ιταλικής κυβέρνησης πριν καν σχηματιστεί

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ζήτησε από τα κυβερνώντα κόμματα να προσέξουν πολύ πώς θα χαράξουν τη δημοσιονομική τους πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις κάλεσε την νέα κυβέρνηση της Ιταλίας να ακολουθήσει «μια λογική δημοσιονομική πολιτική» σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λόγους αρχής δεν εμπλέκεται στην εθνική πολιτική των κρατών. Όμως για εμάς είναι σημαντικό η νέα ιταλική κυβέρνηση να διατηρήσει σταθερή την πορεία και να ακολουθήσει μια λογική δημοσιονομική πολιτική», επεσήμανε ο Ντομρπόβσκις, υπογραμμίζοντας ότι «η Ιταλία είχε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα».

Το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα πρότειναν τον Τζουζέπε Κόντε, έναν δικηγόρο 54 ετών, ως τον νέο πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε παρά να συμβουλεύσουμε να τηρηθεί η πορεία σε ό,τι αφορά την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, να ενισχυθεί η ανάπτυξη μέσω μεταρρυθμίσεων και να διατηρηθεί υπό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα», επεσήμανε ο Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Ματταρέλλα με τους προέδρους βουλής και γερουσίας