Η «κόντρα» Μεϊμαράκη – Σαμαρά συνεχίζεται

Η «κόντρα» Μεϊμαράκη – Σαμαρά συνεχίζεται

Άνθρωποι κοντά στον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ απαντούν με αιχμές σε όλους τους υποψηφίους για την προεδρία.

Συνέχεια στις ανταλλαγές κατηγοριών έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέσω διαρροών, στις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν στην κυβέρνηση, με την εταιρεία τεχνολογίας που ανέλαβε τις αποτυχημένες εκλογές του κόμματος.

Όπως δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ:

«1. Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4. Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Άμεση απάντηση Μητσοτάκη

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στις διαρροές από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής:

“Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας, τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί”.