Οι κόντρες των πέντε στο debate της Κεντροαριστεράς

Οι κόντρες των πέντε στο debate της Κεντροαριστεράς

Την πρώτη τους τηλεοπτική συζήτηση στο Action 24 πραγματοποίησαν οι πέντε από τους δέκα διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα.

Την πρώτη τους τηλεοπτική συζήτηση στο Action 24 πραγματοποίησαν οι πέντε από τους δέκα διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά πραγματοποιούσε ανοιχτή συγκέντρωση παρουσία 700 πολιτών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, καθώς δεν αποδέχθηκε την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού, υποστηρίζοντας ότι θα λάβει μέρος μόνο στις δύο θεσμικές τηλεμαχίες που θα διεξαχθούν από την επιτροπή Αλιβιζάτου.

Στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού που διεξήχθη η συζήτηση επικράτησε καλό κλίμα ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μανιάτη, Γιάννη Ραγκούση και Σταύρο Θεοδωράκη, χωρίς βέβαια να λείψουν και οι στιγμές έντασης. Όπως αναφέρουν άνθρωποι από τα επιτελεία τους, πραγματοποιήθηκε συζήτηση που άρμοζε σε ανθρώπους που θα συνυπάρξουν στην ίδια παράταξη.

Η αυλαία άνοιξε με μικρές, εισαγωγικές τοποθετήσεις των εν δυνάμει αρχηγών, συνεχίστηκε με ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε γύρος ερωτήσεων ανάμεσα στους υποψηφίους, αλλά και ερωτήσεις από την πλευρά του κοινού.

Με επίθεση εναντίον της Φώφης Γεννηματά επάνω στο ζήτημα μη χρήσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε τους στόχους για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, δηλώνοντας ότι “Θα δημιουργήσουμε μια παράταξη που πιστεύω ότι με το καλημέρα θα έχει ένα 15%. Θα είναι η παράταξη της νίκης είναι η παράταξη που έδωσε πλειοψηφίες και λύσεις τα προηγούμενα χρόνια και αυτή την παράταξη θα προσπαθήσουμε-ελπίζω όλοι σε συνεργασία- να την αναστήσουμε”.

Εστίασε στην υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Δεν θα κάνουμε καμία συμμαχία με κανέναν όταν είναι να παραμερίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου που πολλοί επικαλούνται, έκανε μια πολύ τολμηρή κίνηση μόλις ξεκίνησε. Έκανε το νέο οικογενειακό δίκαιο, με μεγάλη σύγκρουση με την εκκλησία. Το ίδιο έκανε και ο Κώστας Σημίτης με το θέμα των ταυτοτήτων, συγκρουόμενος με την εκκλησία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έμφαση στην οριοθέτηση της πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας του νέου φορέα έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί, θα πραγματοποιήσει ιδρυτικό συνέδριο εντός του 2018, με στόχο την μετατροπή της παράταξης σε νέο κόμμα, που δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό αλλά θα έχει ισχυρό πρόγραμμα το οποίο θα δεσμεύει βουλευτές και στελέχη. Ο νεαρός ευρωβουλευτής ζήτησε εκλογές τώρα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο, ενώ πρότεινε τον “τεμαχισμό” των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Σε ερώτηση συνταξιούχου για το ύψος τον συντάξεων, έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση αξιοπρεπών συντάξεων. Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα “ανατροπής των κατεστημένων που -όπως είπε- γκρέμισαν τη χώρα”.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr