Οι κορυφαίες αγορές 5G και οι βασικοί παίκτες του παιχνιδιού

Οι κορυφαίες αγορές 5G και οι βασικοί παίκτες του παιχνιδιού
epa07400776 An attendant walks past a 5G banner during the third day of Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, northeastern Spain, 27 February 2019. The MWC, running until 28 February, brings the lastest mobile innovations and leading-edge technology from more than 2,400 companies. EPA/Enric Fontcuberta Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η έκθεση «Global 5G Landscape» του Business Insider Intelligence, αναγνωρίζει τρεις χώρες-κλειδιά που θα φέρουν την επανάσταση του 5G.

Η επόμενη γενιά του ασύρματου δικτύου είναι γεγονός και αρκετές χώρες έχουν μπει για τα καλά σε μια «άγρια μάχη» για το ποια θα έχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια ανάπτυξη του 5G. Οι τηλεπικοινωνίες σε 18 χώρες πρόκειται να αναπτύξουν δίκτυα 5G μέχρι το τέλος του έτους και μέχρι το 2020 πάνω από το ένα πέμπτο των χωρών του κόσμου θα έχουν δρομολογήσει 5G υπηρεσίες.

Η διασφάλιση της παγκόσμιας ηγεσίας 5G αποτελεί εθνική προτεραιότητα για πολλές χώρες, επειδή ο νικητής αναμένεται να εξασφαλίσει πάνω από μια δεκαετία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Η εξάπλωση του 5G είναι ζωτικής σημασίας για τον συνδεδεμένο κόσμο – οι τεχνικές του αναβαθμίσεις θα επιβραδύνουν την υιοθέτηση των μετασχηματιστικών τεχνολογιών και θα ενισχύσουν την αξία των παλαιών.

Η έκθεση «Global 5G Landscape» του Business Insider Intelligence, αναγνωρίζει τρεις χώρες – ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Κίνα – που θα φέρουν την επανάσταση του 5G. Το 5G πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και τον παγκόσμιο ρυθμιστή για το νέο πρότυπο των νέων τεχνολογιών. Σύμφωνα με το Business Insider Intelligence, οι τεχνολογίες 5G αναμένεται να συνεισφέρουν 2,2 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 15 χρόνια.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις πρώτες εμπορικές υπηρεσίες 5G παγκοσμίως το 2018 και αναμένεται να έχουν διπλάσιες εμπορικές λειτουργίες 5G ως το τέλος του έτους. Η Νότια Κορέα έρχεται ως η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που ανέπτυξε δίκτυο 5G και φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο για να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης του. Η ταχεία ανάπτυξη του 5G είναι το αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να υιοθετήσει μία πρακτική προσέγγιση στη ρύθμιση της τηλεπικοινωνιακής βιομηχανίας. Η Ιαπωνία και η Κίνα ακολουθούν τους «γίγαντες» του 5G, με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο που αναμένεται να γίνει και η μεγαλύτερη αγορά 5G έως το 2025.

Οι κινεζικοί κυβερνητικοί φορείς υποστηρίζουν μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών για να ωθήσουν τη χώρα στην πρώτη σειρά του 5G. Οι τρεις κρατικοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων της Κίνας αυξάνουν τις δοκιμές προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο της χώρας για την πρώτη φάση των εμπορικών υπηρεσιών 5G. Τον κόσμο του 5G ακολουθούν η Ευρώπη και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (εκτός του Ιράκ), η Λατινική Αμερική, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η υπο-Σαχάρια Αφρική.