Η Κωτσόβολος εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αγορά

Η Κωτσόβολος εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αγορά

Η επιστροφή στην κερδοφορία και η αύξηση του προσωπικού επισφραγίζουν την ανοδική πορεία του Ομίλου.

Αύξηση εργαζομένων κατά 250 άτομα τα τελευταία δύο έτη πραγματοποίησε η εταιρεία Κωτσόβολος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 65 χρόνια παρουσίας της Κωτσόβολος στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, η εταιρεία επανήλθε σε κερδοφορία, παρουσιάζοντας αύξηση του μικτού κέρδους κατά 1,2%, σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση. Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η μεγαλύτερη επιτυχία μίας εταιρείας είναι η μακροχρόνια επιβίωση και, όταν αυτή η επιβίωση είναι με βελτιούμενο οικονομικό, θεσμικό και κοινωνικό αποτύπωμα, μας γεμίζει δυνάμεις, για να συνεχίσουμε. Το πετύχαμε αυτό, ακολουθώντας απλούς κανόνες, όπως να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των καταναλωτών και να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε αυτές, να γινόμαστε διαρκώς οι καλύτεροι και όχι απλά οι «φθηνότεροι» και να βάζουμε την αύξηση των εσόδων, πριν τη μείωση του κόστους».

Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στη λιανική αγορά, εστιάζοντας σε τρεις βασικές παραμέτρους: Το προϊόν (που διατίθεται από όλους), την τιμή (ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το κόστος λειτουργίας) και την εξυπηρέτηση (εξατομίκευση των παρεχομένων υπηρεσιών που αποτελεί την τελική διαφορά). Αναφερόμενος στη συνύπαρξη ηλεκτρονικού εμπορίου και φυσικού καταστήματος, υπογράμμισε ότι το φυσικό κατάστημα αλλάζει και συνεχώς θα αλλάζει με μία ικανότητα να συνυπάρχει θεσμικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα για online αγορές. «Το κατάστημα υπηρετεί τρεις κύριους ρόλους: Είναι σημείο παρουσίασης εμπορευμάτων, σημείο διανομής–παραλαβής προϊόντων και σημείο εξυπηρέτησης μίας πολυκαναλικής διάστασης πωλήσεων. Αυτό που μπορεί να κάνει το κατάστημα και να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε σχέση με τις online αγορές είναι να παρέχει τα «3Ε»: Εμπειρία–Ευκαιρία–Επείγουσα ανταπόκριση. Αυτός είναι ο ρόλος του δικτύου μας και γι’ αυτό αναμορφωνόμαστε διαρκώς και αναπτύσσουμε ολοένα και περισσότερο την omnichannel προσέγγιση, για να παρέχουμε ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία στους πελάτες που μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους» τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Στο κλείσιμο, ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε: «Το περιβάλλον είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο, αυτό σημαίνει ότι η δουλειά μας απαιτεί διαρκή σπίθα και ενέργεια, για να μπορούμε να είμαστε με διαφορά η εταιρεία που βελτιώνει έμπρακτα τη ζωή των πελατών μας. Η δουλειά μας θέλει και αγάπη που είναι πέρα από τον επαγγελματισμό… Η πρόκληση δεν σταματά εδώ, καθώς στην οικογένεια της Κωτσόβολος προσπαθούμε διαρκώς να διατηρούμε την ελληνικότητά μας μέσα σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον ενός πολυεθνικού γίγαντα της Dixons Carphone, που αποτελεί για εμάς πυξίδα και εγγύηση για το μέλλον. Η χώρα μας θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια και το ίδιο και η αγορά της λιανικής. Εμείς θα επιδιώκουμε διαρκώς να είμαστε στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πελατών μας και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτούς».