Η Λευκορωσία «θωρακίζει» τα σύνορά της με την Ουκρανία

Η Λευκορωσία «θωρακίζει» τα σύνορά της με την Ουκρανία
Belarusian President Alexander Lukashenko speaks during a meeting with Commonwealth of Independent States officials in Minsk on May 28, 2021. (Photo by Dmitry Astakhov / POOL / AFP) Photo: AFP
Αναπτύχθηκε μεραρχία με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, ύστερα από περιστατικό ασφάλειας, ανακοίνωσε το λευκορωσικό ΥΠΑΜ.  

Η Λευκορωσία ενισχύει τα σύνορά της με την Ουκρανία ύστερα από περιστατικό ασφάλειας και ανέπτυξε μεραρχία με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων για να δοκιμάσει την πολεμική της ετοιμότητά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η υπηρεσία συνόρων της Λευκορωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ενισχύεται η συνοριακή ασφάλεια, σημειώνοντας σε ανακοίνωση ότι το προσωπικό της κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) την Τετάρτη το οποίο είχε διασχίσει παράνομα τα σύνορα από την Ουκρανία για να συλλέξει πληροφορίες για τις υποδομές στα λευκορωσικά σύνορα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η υπηρεσία συνόρων δήλωσε ότι στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν κρυμμένα υλικά για αυτοσχέδια βόμβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνέχεια το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε εικόνες με λευκορωσικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Polonez, που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων δίπλα σε δασώδεις περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: