Η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή του 2016 μπαίνει στον «πάγο»

Η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή του 2016 μπαίνει στον «πάγο»
epa05354136 (FILE) A file picture dated 14 October 2015 shows the headquarters' building of South Korean retail giant Lotte Group in Seoul, South Korea. Prosecutors raided the Seoul offices of the group and its affiliates on 10 June 2016 to investigate suspected slush funds operated by the conglomerate. The business group has been riddled with scandals from 2015, including a high-profile fight between brothers for managerial control. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Εισαγγελείς εισέβαλαν στα γραφεία του Ομίλου Lotte μετά από καταγγελίες για χρηματισμό.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία Hotel Lotte ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την αναμενόμενη δημόσια εγγραφή ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, καθώς ο Όμιλος Lotte βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχων για υποθέσεις χρηματισμού.

Η επιδρομή των ελεγκτικών μηχανισμών την Παρασκευή στα περισσότερα από τα γραφεία του Ομίλου πραγματοποιήθηκε μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές κοντά στην υπόθεση.

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, η φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου -η οποία είναι και η μεγαλύτερη εισηγμένη- φαίνεται να ακυρώνει τα σχέδιά της για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Axiall.

Αναλυτές ανέφεραν ότι αυτό το περιστατικό φανερώνει συγκεκριμένους κινδύνους που αφορούν τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις της χώρας, ανέφερε το Reuters.

Σε σημείωμά του ο Όμιλος Lotter ανέφερε ότι οι διαδικασίες πάγωσαν με σκοπό να προστατευτούν οι επενδυτές «εξαιτίας εσωτερικών και εξωγενών θεμάτων».

Η εταιρεία που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο διαχειριστή καταστημάτων duty free στον κόσμο, ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να εξαπλωθούν οι δραστηριότητές της και σε άλλες αγορές, παρά την απόσυρση της διαδικασίας δημόσιας εγγραφής της θυγατρικής της.

Οι τελευταίες εξελίξεις γκρέμισαν τις μετοχές των θυγατρικών του ομίλου. Οι μετοχές της Lotte Shopping και της Lotte Confectionery υποχώρησαν κατά 5.4% και 6% αντίστοιχα, ενώ η Lotte Chemical έκλεισε στο μείον 3.9%.