Η μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών στο real estate των ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών στο real estate των ΗΠΑ
CNBC EVENTS -- Delivering Alpha 2014 -- Pictured: CNBC's Kate Kelly interviews Ken Griffin, Founder and Chief Executive Officer, Citadel at the CNBC Institutional Investor Delivering Alpha Conference in New York -- (Photo by: Heidi Gutman/CNBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Το μεγαλύτερο deal στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών.

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Ken Griffin, ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος του Acropolis, μόλις δαπάνησε 200 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά «αρκετών ορόφων» ενός πύργου στο κέντρο του Μανχάταν, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Η αγορά θεωρείται πως είναι το μεγαλύτερο deal ακίνητης περιουσίας στην ιστορία των ΗΠΑ. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η περιουσία του Griffin, φέρεται να ανέρχεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μόνο για το 2014 τα έσοδά του ανήλθαν στο 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια, η συμφωνία δεν θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την περιουσία του.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Griffin έχει εξασφαλίσει 3 ολόκληρους ορόφους ενός πύργου που σχεδιάστηκε από τον Robert Stern και βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή. Εξασφαλίζοντας μια θέση στο κτίριο, έχει γίνει σύμβολο του καθεστώτος της παγκόσμιας ελίτ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC:

«Οι τρεις όροφοι, που θα βρίσκονται στη μέση του 65όροφου κτιρίου, περιλαμβάνουν την κύρια κατοικία, καθώς και ξεχωριστά δωμάτια για το προσωπικό και τους επισκέπτες. Συνολικά, η έκταση των τριών ορόφων ανέρχεται σε περισσότερα από 18.000 τετραγωνικά πόδια».