Η Μέγκαν Μαρκλ δοκιμάζει την τύχη της ως… επενδύτρια

Η Μέγκαν Μαρκλ δοκιμάζει την τύχη της ως… επενδύτρια
epa07826580 Meghan Markle, the Dutchess of Sussex, arrives during ceremonies before Serena Williams of the US and Bianca Andreescu of Canada play in the women's final match on the thirteenth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 07 September 2019. The US Open runs from 26 August through 08 September. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μαρκλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επένδυσε στην εταιρεία παραγωγής γάλακτος βρώμης Clevr Brands.

Τις δυνάμεις της στο επιχειρείν δοκιμάζει η Μέγκαν Μαρκλ, επενδύοντας σε μία εναλλακτική γαλακτοβιομηχανία που παράγει φυτικό γάλα από βρώμη.

Η Μαρκλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επένδυσε στην εταιρεία παραγωγής γάλακτος βρώμης Clevr Brands, η οποία πωλεί τέσσερις διαφορετικές γεύσεις του ροφήματος σε σκόνη στην τιμή των 28 δολ. ανά συσκευασία, με την κάθε συσκευασία να περιλαμβάνει 14 μερίδες. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα που παράγει είναι βιώσιμα, ηθικά και υγιεινά.

Όπως αναφέρει το CNN Business, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Χάνα Μεντόζα ξεκίνησε τη λειτουργία της νεοφυούς επιχείρησης πριν ένα χρόνο.  Σήμερα η εταιρεία διοικείται από την ίδια και τον Ρότζερ Κόπολα που εκτελεί χρέη Γενικού Διευθυντή.

Στήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

«Σκοπός αυτής της επένδυσης είναι να στηρίξει μία γυναίκα επιχειρηματία η οποία είναι παθιασμένη με αυτό που κάνει και δίνει προτεραιότητα στην οικοδόμηση κοινότητας αρχών παράλληλα με την ανάπτυξη της επιχείρησής της», ανέφερε η Μαρκλ και πρόσθεσε «Είμαι περήφανη που επενδύω στη δέσμευση της Χάνα για την προμήθεια ηθικών συστατικών και τη δημιουργία ενός προϊόντος που προσωπικά αγαπώ και έχει μια ολιστική προσέγγιση για την ευεξία».

Η Clevr Brands, η οποία ξεκίνησε από ένα καφέ μπαρ, χρησιμοποιεί μόνο οργανικά ή μη ΓΤΟ συστατικά, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Επιπλέον, όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τις αποστολές των προϊόντων είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην «συνεργασία με μικρότερες οικογενειακές επιχειρήσεις για την προμήθεια των πρώτων υλών και σε προμηθευτές με πιο διαφανείς αλυσίδες εφοδιασμού», σύμφωνα πάλι με τον ιστότοπο.

Μαρκλ και Clevr δεν αποκάλυψαν το ύψος της επένδυσης.

«Το πάθος της για αυτό που δημιουργούμε είναι ορατό και δεν μπορούσα να φανταστώ μια πιο αρμονική συνεργασία», δήλωσε η Μεντόζα για την επένδυση της Μάρκλ, προσθέτοντας ότι είναι «ενθουσιασμένη για τη μελλοντική πορεία της συνεργασίας.

Το γάλα βρώμης υπήρξε ο μεγάλος νικητής στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Οι πωλήσεις του κλάδου εναλλακτικής φυτικής γαλακτοβιομηχανίας αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια και επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται άλλωστε, για  μια μοντέρνα επένδυση. Τον Ιούλιο, μία ομάδα επενδυτών που περιλάμβανε Όπρα Γουίνφρεϊ και τη Νάταλι Πόρτμαν, επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία γάλακτος βρώμης Oatly.

Άλλες εταιρείες τροφίμων και ποτών ακολουθούν την εν λόγω τάση. Φέτος το καλοκαίρι, Nestlé και Starbucks ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος βρώμης με το λανσάρισμα φυτικής κρέμας γάλακτος.