Η Meredith εξαγοράζει την Time Inc. για 1,8 δισ. δολάρια

Η Meredith εξαγοράζει την Time Inc. για 1,8 δισ. δολάρια
Photo:

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλιά τους και θα κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Meredith Corp. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Time Inc για περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία που ενώνει δύο γιγαντιαίες εταιρείες περιοδικών.

Η Meredith, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο περιοδικών που περιλαμβάνει τα Better Homes & Gardens, Family Circle, allrecipes και Shape, θα καταβάλει 18,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και θα προσθέσει στο χρέος περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σημειώνεται ότι η Time Inc διαθέτει ιδιότητες όπως Time, Sports Illustrated, People, Fortune και Entertainment Weekly. Για να επιτευχθεί δε η συμφωνία χρειάστηκε η βοήθεια δύο εκ των πλουσιότερων Αμερικανών, των αδελφών Charles και David Koch, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μιας τεράστιας επιχειρηματικής οντότητας που περιλαμβάνει από πετρελαιαγωγούς μέχρι χαρτοπετσέτες.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη μετά τη σημαντική υποχώρηση των εσόδων του εκδοτικού οίκου το τρίτο τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 679 εκατ. δολάρια, ποσό που είναι μικρότερο κατά 9,5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Η συνολική αξία της συμφωνίας εκτιμάται ότι φτάνει τα 2,8 δισ. δολάρια, ένα ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται τόσο το τίμημα της εξαγοράς όσο και τα περίπου 950 εκατομμύρια των χρεών του Time. Από αυτό δε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αδελφοί Koch θα συνεισφέρουν περίπου 650 εκατ. δολάρια.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλιά τους και θα κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Συνολικά, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα για το περασμένο έτος έφτασαν τα 4,8 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η Meredith αναμένει να εξοικονομήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος κατά τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας.

«Δημιουργούμε μια κορυφαία εταιρεία Μέσως Ενημέρωσης που εξυπηρετεί σχεδόν 200 εκατομμύρια Αμερικανούς καταναλωτές σε κορυφαίες ψηφιακές, τηλεοπτικές, εκτυπωτικές, βιντεο, κινητές και κοινωνικές πλατφόρμες που έχουν αναπτυχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Meredith Corporation, Stephen M. Lacy.

«Προσθέτουμε τις πλούσιες δυνατότητες δημιουργίας περιεχομένου ορισμένων από τις ισχυρότερες εθνικές μάρκες της βιομηχανίας μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια ισχυρή τοπική τηλεοπτική επιχείρηση που δημιουργεί κέρδη ρεκόρ, προσφέροντας στους διαφημιζόμενους και στους εμπόρους απίστευτη πρόσβαση στους Αμερικανούς ενήλικες, με 170 εκατομμύρια μηνιαίους μοναδικούς επισκέπτες στις ΗΠΑ και πάνω από 10 δισεκατομμύρια ετήσιες προβολές βίντεο, ενισχύοντας την ηγετική θέση της Meredith στην επίτευξη των νέων» κατέληξε.