Η Meta δίνει για πρώτη φορά μέρισμα και ο Ζούκερμπεργκ γίνεται… πλουσιότερος

Η Meta δίνει για πρώτη φορά μέρισμα και ο Ζούκερμπεργκ γίνεται… πλουσιότερος
epa06760588 Facebook CEO Mark Zuckerberg arrives on stage during the VivaTech fair in Paris, France, 24 May 2018. The annual commercial convention runs from the 24 to 26 May. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το τεράστιο ποσό που θα εισπράττει.

Η Meta ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρώτο μέρισμα στην ιστορία της – και ο βασικός μέτοχος Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα… το εισπράξει.

Ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta, κατέχει 350 εκατομμύρια μετοχές της Meta – ή ποσοστό 13% – στη Meta, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Από τότε που η Meta ανακοίνωσε μέρισμα 50 λεπτών ανά μετοχή για τις κοινές μετοχές κατηγορίας Α και Β, ο Ζούκερμπεργκ πρόκειται να λαμβάνει 175 εκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο. Το μέρισμα πρόκειται να καταβληθεί από τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταβολή του μερίσματος ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μόνο σε μερίσματα για τον Ζούκερμπεργκ – επιπλέον των κερδών από την τιμή της μετοχής της Meta, η οποία εκτινάχθηκε σχεδόν 200% το 2023.

Ο Ζούκερμπεργκ είναι ήδη ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 142 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: