Η Meta έχει έναν νέο μεγάλο ανταγωνιστή στο VR. Την Apple

Η Meta έχει έναν νέο μεγάλο ανταγωνιστή στο VR. Την Apple
In this undated image courtesy of Meta Connect a person experiences the new Meta Quest Pro VR headset. - A year after it rebranded itself in the name of building a metaverse, Meta on Tuesday unveiled a new version of its virtual reality headset tailored for working professionals. The $1,500 Meta Quest Pro features a number of new features that are meant to improve users' perception of truly being in the presence of other people. (Photo by Meta Connect / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HANDOUT / META CONNECT" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Τα προβλήματα δεν σταματούν για την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Του Chris Morris

Η Apple έχει ρίξει τη σκιά της στον κόσμο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να κυκλοφορήσει κάποιο προϊόν, αλλά τους επόμενους μήνες, αυτή η αναμενόμενη απειλή αναμένεται να γίνει πραγματική, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχέδια της Meta για κυριαρχία στο metaverse.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τελικά το headset μικτής πραγματικότητας αυτή την άνοιξη, με τη διάθεση στη λιανική να ξεκινά το φθινόπωρο, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

Η Apple έχει αφιερώσει τα τελευταία επτά χρόνια στην ανάπτυξη της συσκευής, η οποία έχει επιτρέψει στη Meta να πάρει ηγετική θέση στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας – με τη Sony, την HTC και άλλες εταιρείες να σημειώνουν επίσης πρόοδο. Η Apple, ωστόσο, έχει …παρελθόν στο να περιμένει να αναπτυχθεί κάπως ένας τομέας προϊόντων πριν παρέμβει, και πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η εταιρεία θα ανταγωνιστεί γρήγορα το μερίδιο αγοράς της Meta.

Η Meta δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των headset που έχει πουλήσει, αλλά ο αναλυτής της IDC Francisco Jeronimo υπολόγισε τον αριθμό σε 15 εκατομμύρια τον περασμένο Ιούνιο.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το headset της Apple θα ονομάζεται Reality Pro και θα είναι το βασικό επίκεντρο για την εταιρεία φέτος, με ελάχιστες μόνο αναβαθμίσεις να προορίζονται για άλλα προϊόντα όπως το iPad, το Watch και η TV.

Η Apple αναμενόταν αρχικά να παρουσιάσει το headset μικτής πραγματικότητας ήδη από το 2020, αλλά η αποκάλυψή του καθυστέρησε επανειλημμένα, ακόμη και πέρυσι. Η αναμενόμενη ανακοίνωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) τον φετινό Ιούνιο έρχεται λίγο αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς αρχικά είχε ειπωθεί ότι η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο εκδήλωσης τον Ιανουάριο.

Μια ανακοίνωση τον Ιούνιο θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να «τοποθετήσει» το λογισμικό παιχνιδιών σε περίοπτη θέση, καθώς η E3, το ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα μετά το WWDC.

Το headset της Apple αναμένεται να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά παιχνίδια. Πέρα από την εικονική πραγματικότητα, θα προσφέρει εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας, όπως εφαρμογές που θα σας επιτρέπουν να απεικονίσετε ένα δωμάτιο με διαφορετικό χρώμα μπογιάς ή να κάνετε προεπισκόπηση του πώς θα δείχνει ένα έπιπλο σε ένα δωμάτιο.

Πηγή: Fortune.com