Η Microsoft διευκολύνει την ανάπτυξη λογισμικού για κινητά

Η Microsoft διευκολύνει την ανάπτυξη λογισμικού για κινητά
The Microsoft logo is seen as part of a display at the Microsoft Ignite technology conference in Chicago, Illinois, May 4, 2015. REUTERS/Jim Young - RTX1BIYV Photo:

Η Microsoft λέει ότι η PowerApps θα βοηθήσει τους developers να κατασκευάζουν και να συνδέουν επιχειρηματικές εφαρμογές για κινητές συσκευές ταχύτερα.

της Μπαρμπ Ντάροου

Η Microsoft παρουσίασε πρόσφατα το PowerApps, ένα λογισμικό που σκοπό έχει να διευκολύνει την κατασκευή και τη διασύνδεση mobile εταιρικών εφαρμογών χρησιμοποιώντας το cloud Azure της Microsoft.

Αυτό ήταν ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό μέχρι τώρα – κάποιες διαρροές γύρω από την ύπαρξη του PowerApps είχαν κάνει την εμφάνισή τους την προηγούμενη άνοιξη.

Το PowerApps είναι άλλο ένα παράδειγμα της ντιρεκτίβας του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Σάτια Ναντέλα: «πάνω απ’ όλα το mobile και το cloud». Το λογισμικό περιλαμβάνει μια σειρά υπηρεσιών βασισμένων στο Azure που αφορούν εφαρμογές σχετικές με τον εργαζόμενο, όπως διαχείριση ανθρώπινων πόρων, διαχείριση δαπανών, παροχές σε εργαζόμενους, κλπ.

Επίσης, οι υπηρεσίες θα λειτουργούν και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ νέων εφαρμογών και εφαρμογών που ήδη υπάρχουν σε μια εταιρεία.

Στη θεωρία, το λογισμικό θα βοηθήσει τόσο τους αρχάριους όσο και τους έμπειρους developers να αυτοματοποιήσουν και να επιταχύνουν τη δουλειά τους. Και οι δύο κατηγορίες χρηστών βρίσκονται στο στόχαστρο της Microsoft ως εν δυνάμει πελάτες της.

Το PowerApps «αφορά βασικά τη συγγραφή κώδικα από μη ειδικούς. Είναι μια πλατφόρμα εκδημοκρατισμού της δημιουργίας εφαρμογών».

Η Microsoft δεν είναι μόνη στην προσπάθειά της να διευκολύνει τη δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές. Κάθε εταιρεία τεχνολογίας, από την Adobe μέχρι τη Salesforce βρίσκονται «στο κυνήγι» της συγκεκριμένης αγοράς.