Η Microsoft επανέρχεται για την εξαγορά της Yahoo!

Η Microsoft επανέρχεται για την εξαγορά της Yahoo!
epa01810195 (FILE) A file picture dated 02 May 2008 ahows the view of a neon Yahoo sign in Times Square, New York City, USA. Internet search firm Yahoo and software giant Microsoft have reached a ten year deal in which they hope to tackle the online dominance of Google media reports said on 29 July 2009. Yahoo will use Microsoft's new search engine on its sites, whileYahoo would handle some advertising sales for Microsoft. The two companies will share search-related advertising revenue. EPA/JUSTIN LANE

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.

Αξιωματούχοι της Microsoft πραγματοποιούν αναγνωριστικές συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές της Yahoo! με στόχο τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε συνεχή πτώση, ανέφερε στο Reuters πηγή οποία γνωρίζει λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η συγκεκριμένη πηγή τόνισε ότι τα πάντα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο με τη Microsoft να παραμένει επικεντρωμένη στη διατήρηση των καλών της σχέσεων με τη Yahoo!. Ιδιώτες επενδυτές ήταν εκείνοι που πρώτοι πλησίασαν τη Microsoft, πρόσθεσε, ενώ η εταιρεία δεν έκανε κανένα σχόλιο για αυτό το θέμα.

Η Yahoo! έχει ήδη αποφασίσει να πουλήσει τις μεγαλύτερες διαδικτυακές της υπηρεσίες, όπως είναι η αναζήτηση στο ίντερνετ, το email και οι ειδησεογραφικές σελίδες, καθώς η «μάχη» της με την Alphabet –μητρική εταιρεία της Google- και το Facebook για τα διαφημιστικά έσοδα θεωρείται πλέον χαμένη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της Verizon για την αγορά των υπηρεσιών της Yahoo! και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Φραν Σάμο.

Το επενδυτικό fund, Starboard Value LP, ζήτησε την Πέμπτη την καθαίρεση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo!, συμπεριλαμβανομένης και της CEO Μαρίσα Μάγιερ, η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια παλεύει να επαναφέρει μέρος της παλιάς της αίγλης.

Το ενδιαφέρον όμως της Microsoft για τη Yahoo! δεν είναι καινούριο, αλλά κρατάει σχεδόν μια δεκαετία καθώς το 2008 ο πρώην CEO της εταιρείας, Στιβ Μπάλμερ επιχείρησε να την εξαγοράσει για το ποσό των 45 δισ. δολαρίων, χωρίς όμως να τα καταφέρει.