Η Microsoft κλείνει σύντομα τη μουσική υπηρεσία Zune

Η Microsoft κλείνει σύντομα τη μουσική υπηρεσία Zune

Οι συνδρομές θα μεταφερθούν αυτόματα στην νέα μουσική υπηρεσία της Microsoft.

του Μίχαλ Αντάντι

Η μουσική υπηρεσία Zune της Microsoft θα έχει βγει στη σύνταξη μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Οι χρήστες του Zune δεν θα μπορούν να «κατεβάζουν» ή να παίζουν σε stream περιεχόμενο της υπηρεσίας, αλλά θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη συσκευή για να παίζουν μουσική και άλλα αρχεία MP3.

Όλες οι συνδρομές Zune Music Pass θα μετατραπούν αυτόματα σε συνδρομές Groove Music Pass κάποια στιγμή μεταξύ 15 Οκτωβρίου και 15 Νοεμβρίου, ανάλογα με τον τύπο της συνδρομής.

Οι νέες συνδρομές θα είναι προσβάσιμες μέσω συσκευών διασυνδεδεμένων με το Groove, όπως οι Xbox One, Xbox 360, iOS και Android apps, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας Groove Music.

Πλέον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερου κατεβάσματος, αλλά ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε πάνω από 40 εκατομμύρια τραγούδια στον κατάλογο του Groove.

Μια συνδρομή Groove Music Pass κοστίζει 9,99 δολάρια ανά μήνα ή 99,90 δολάρια ανά έτος. Αν δεν θέλετε να γίνει μετατροπή της συνδρομής σας, μπορείτε απλά να την ακυρώσετε μέσω του λογαριασμού Microsoft.

Το Microsoft Zune παρουσιάστηκε το 2006 αλλά δεν κατάφερε να χτυπήσει την κυριαρχία της Apple με τα iPod και τα iTunes.