Η Microsoft παύει την υποστήριξη για τα Windows 8

Η Microsoft παύει την υποστήριξη για τα Windows 8

Τα Windows 8 είναι και επισήμως άνευ υποστήριξης.

Η Microsoft τράβηξε το… καλώδιο στην υποστήριξη των Windows 8, λέγοντας στους πελάτες της ότι πρέπει να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα στα Windows 8.1 – ή ακόμα καλύτερα στα Windows 10 – για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις και επιδιορθώσεις.

Παρά τη δωρεάν αναβάθμιση στα ανώτερα Windows 8.1 δύο χρόνια πριν, κι άλλη μια δωρεάν αναβάθμιση στα πολύ πιο ανώτερα Windows 10 τον περασμένο Ιούλιο, 2,6% των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να «τρέχουν» Windows 8 σύμφωνα με την εταιρεία εντοπισμού δεδομένων Netmarketshare.

Με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές σε χρήση, πρόκειται πράγματι για έναν εντυπωσιακό αριθμό: σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες PC χρησιμοποιούν Windows 8.

Όταν τα Windows 8.1 παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο, η Microsoft ξεκαθάρισε στους πελάτες της που είχαν Windows 8 ότι διέθεταν δύο χρόνια για να τα αναβαθμίσουν. Επίσης, η Microsoft δήλωσε ότι θα πάψει να υποστηρίζει πλέον την παλαιά έκδοση του λειτουργικού συστήματος εντός του 2016.

Οι πελάτες που διαθέτουν Windows 8 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους. Όμως, δίχως αναβαθμίσεις ασφαλείας, θα είναι πολύ περισσότερο ευπρόσβλητοι σε παραβιάσεις δεδομένων.

Τα Windows 8.1 επιδιόρθωσαν τα περισσότερα απ’ τα προβλήματα των Windows 8, όμως κάποιοι καταναλωτές απλώς δεν έκαναν ποτέ την αναβάθμιση, και πολλές εταιρείες καθυστερούν επίσης.