Η Microsoft θα εξαγοράσει την Salesforce;

Η Microsoft θα εξαγοράσει την Salesforce;

Η Salesforce δέχεται προτάσεις αγοράς και η Microsoft φαίνεται ως η πιο λογική επιλογή.

Η Salesforce.com ανακοίνωσε την Τετάρτη το απόγευμα πως «βρίσκεται σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς της συμβούλους προκειμένου να την βοηθήσουν να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της, καθώς έχει γίνει προσέγγιση από δυνητικό αγοραστή». Δεν υπήρξαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του πιθανού αγοραστή, αν και οι φήμες πως η κίνηση αυτή ίσως είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Satya Nadella, του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, οργιάζουν.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η εξαγορά της Salesforce, που η αξία αγοράς της ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον χώρο της τεχνολογίας. Η Microsoft θεωρείται πως είναι μία από τις λίγες εταιρείες που μπορούν να πραγματοποιήσουν μία τέτοια κίνηση. Ένας ακόμη λόγος που καθιστά τη Microsoft πιθανό αγοραστή είναι το γεγονός πως οι δύο εταιρείες έχουν συσφίξει πολύ τις σχέσεις τους από τότε που ο Satya Nadella ανέλαβε τα ηνία του τεχνολογικού κολοσσού.

Θεωρείται, πάντως, απίθανο η Microsoft να αγοράσει τη Salesforce για τα έσοδά της. Αντ ‘αυτού, θεωρείται πως ο Nadella θα εξετάσει μία τέτοια κίνηση ως ευκαιρία ριζικής αλλαγής στην νοοτροπία της Microsoft, μεταφέροντας μάλιστα την έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.
Αρκετοί, πάντως, είναι εκείνοι που θεωρούν εξίσου καλή επιλογή αγοραστή την Amazon, καθώς θα μπορούσε να συνδυάσει τις υπηρεσίες της Salesforce με αυτές της Amazon Web Services και παράλληλα έχει την οικονομική δύναμη να προχωρήσει σε μία τόσο εντυπωσιακή επένδυση.