Η Moody’s αναθεωρεί το rating της Intralot- Προσεχώς αναβάθμιση

Η Moody’s αναθεωρεί το rating της Intralot- Προσεχώς αναβάθμιση
epa02822243 A sign out side the New York offices of Moody's Corporation in New York, New York, USA, 13 July 2011. Moody's announced on 12 July that it was downgrading Ireland's sovereign debt to 'junk' status. Moody's Corporation is the holding company for Moody's Analytics and Moody's Investors Service, a credit rating agency which performs international financial research and analysis on commercial and government entities. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό αναθεώρηση τίθεται η αξιολόγηση της εταιρείας Intralot από τη Moody’sΣημειώνεται ότι ο οίκος είχε θέσει αξιολόγηση Ca-PD/LD, αντανακλώντας την προσφορά ανταλλαγής ομολόγων στην οποία είχε υποβάλει στους ομολογιούχους (ανταλλαγή ομολόγων 250 εκατομμυρίων ευρώ λήξεως το 2021 με senior ομόλογα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ λήξεως το 2024). 

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Αυγούστου 2021, η εταιρεία, όπως αναφέρει η Μοοdy’s, ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 242 εκατομμυρίων δολαρίων

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη μεταβίβαση του 34,27% των έμμεσων μετοχών της Intralot Inc στους κατόχους των υφιστάμενων senior μη εξασφαλισμένων ομολόγων μέχρι το 2024 που συμμετείχαν στην ανταλλαγή.

Kατά τ’ άλλα, ο οίκος σημειώνει ότι η επικείμενη αξιολόγηση θα εξετάσει τη βιωσιμότητα της νέας κεφαλαιακής δομής μετά την αναδιάρθρωση αλλά και τη βελτίωση της ρευστότητας από την επιμήκυνση των τίτλων και τη μείωση των επιτοκίων.

Η Moody’s πιστεύει ότι η ανάκαμψη της κερδοφορίας της Intralot θα περιοριστεί από την παρατεταμένη περίοδο των διαταραχών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και την αδύναμη μακροοικονομική ανάκαμψη.

Επίσης, η εταιρία έχει αυξήσει την εξάρτησή της από την πορεία της αμερικανικής θυγατρικής, όπου οι προοπτικές και η ανάκαμψη των EBITDA είναι ακόμη αβέβαιες.

Η υποβάθμιση είναι απίθανη στο άμεσο μέλλον, δεδομένης της πρόσφατης αναδιάρθρωσης του χρέους και της βελτίωσης της κεφαλαιακής διάρθρωσης, αλλά θα μπορούσε να συμβεί εάν υπάρξουν στοιχεία ότι παρόλα αυτά, απαιτείται περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.