Η νέα εξαγορά της Amazon φέρνει κι άλλες εταιρείες τροφίμων στο Χρηματιστήριο

Η νέα εξαγορά της Amazon φέρνει κι άλλες εταιρείες τροφίμων στο Χρηματιστήριο

Η Blue Apron ετοιμάζεται για IPO, σε μια αποτίμηση που φτάνει τα 3 δισ. δολάρια.

Η σχέση Αμερικανών και σπιτικού φαγητού δεν είναι και τόσο καλή και αυτό φαίνεται απ’ τις πολλές έρευνες που έχουν γίνει αναφορικά με τα χρήματα που δαπανούνται σε junk food, και οι οποίες φέρνουν την Αμερική στην πρώτη θέση.

Η Blue Apron συστήθηκε στο κοινό το 2012 και ήρθε να φέρει την επανάσταση στο μαγειρευτό φαγητό, προσφέροντας μια συνδρομή στον καθένα που επιθυμεί να του έρχονται τα υλικά για να μαγειρέψει κατευθείαν στην… πόρτα του.

Η εταιρεία παράδοσης γευμάτων ανακοίνωσε πώς πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση 30 εκατ. μετοχών (Κατηγορίας Α) σε επενδυτές σε μια εκτιμώμενη τιμή IPO μεταξύ 15 και 17 δολαρίων ανά μετοχή, ελπίζοντας να σηκώσουν πάνω από μισό δις. δολάρια.

Επιπλέον, σχεδόν 34,5 εκατ. μετοχές θα μπορούν να πωληθούν αν υπάρχει μεγαλύτερη απ’ την αναμενόμενη ζήτηση.

Με την μέση τιμή της μετοχής να κυμαίνεται στα 16 δολάρια, η τιμολόγηση δίνει στην εταιρεία μια εκτιμώμενη αποτίμηση μόλις 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία θα εισαχθεί στον NYSE με το σύμβολο “APRN” και αναμένεται να προβεί σε δημόσια εγγραφή στις 28 Ιουνίου.

Η Blue Apron δήλωσε πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των εσόδων από την προσφορά για την αποπληρωμή χρεών ύψους περίπου 125 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία και εκκρεμούν, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα επανεπενδυθεί στην εταιρεία.

Πολλά από αυτά τα νέα έσοδα, επίσης, θα χρησιμοποιηθούν στο μάρκετινγκ και στη διαφήμιση- η εταιρεία, μάλιστα, ανέφερε πώς «έριξε» πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια στο μάρκετινγκ το πρώτο τρίμηνο του 2017, ένα ποσό που την προηγούμενη χρονιά έφτασε τα 25,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016, επίσης, δαπάνησαν συνολικά 144,1 εκατομμύρια δολάρια για το μάρκετινγκ της εταιρείας, ενώ το 2015 ξόδεψαν 51,4 εκατομμύρια δολάρια.

Και εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο, όπως μάλλον καταλάβατε από τα παραπάνω νούμερα, η εταιρεία δεν είναι ακόμα κερδοφόρα. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας μπορεί να έφτασαν τα 795,4 εκατομμύρια δολάρια το 2016, εξίσου όμως αυξήθηκαν και καθαρές ζημίες οι οποίες άγγιξαν τα 54,9 εκατ. δολάρια.

Όλα αυτά συμβαίνουν μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς των Whole Food Markets απ’ την Amazon έναντι 13,7 δισ. δολαρίων. Μια συγχώνευση η οποία υπόσχεται να αναμορφώσει τον κλάδο των τροφίμων και του φαγητού εν γένει μέσα από όλα τα κανάλια.

Διαβάστε ακόμα: Επιστροφή στην κουζίνα πιο εύκολα και διασκεδαστικά από ποτέ