Οι νέες συσκευές της Apple που επαναφορτίζονται με ένα καλώδιο

Οι νέες συσκευές της Apple που επαναφορτίζονται με ένα καλώδιο

Τα νέα Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 και Magic Mouse 2 της Apple επαναφορτίζονται χρησιμοποιώντας το ειδικό καλώδιο Lightning της εταιρείας.

Πρόσφατα, η Apple παρουσίασε τους αναβαθμισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της iPac και τρία νέα αξεσουάρ: το Magic Keyboard, το Magic Trackpad 2, και το Magic Mouse 2.

Το keyboard και το trackpad φαίνεται ότι δέχθηκαν τη μεγαλύτερη αναβάθμιση, τουλάχιστον αισθητικά, ενώ το ποντίκι φαίνεται και λειτουργεί το ίδιο όπως ο προκάτοχός του.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η αίσθηση της δακτυλογράφησης με το νέο Magic Keyboard είναι πιο απαλή χάρη σε έναν εκ νέου σχεδιασμένο μηχανισμό πίσω από κάθε πλήκτρο.

Όμως, πέρα από τις βελτιώσεις στην εμφάνιση και στις επιδόσεις, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της παρουσίασης της Apple είναι ότι και τα τρία αυτά αξεσουάρ μπορούν να επαναφορτιστούν χρησιμοποιώντας το καλώδιο Lightning της εταιρείας.

Η Apple λέει ότι η κάθε συσκευή διαρκεί περίπου για ένα μήνα προτού χρειαστεί επαναφόρτιση. Μια πλήρης φόρτιση διαρκεί δύο ώρες, ενώ δύο μόνο λεπτά φόρτισης εξασφαλίζουν δύο ώρες χρήσης.

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το τροφοδοτικό Lightning παράλληλα με την παρουσίαση του iPhone 5, εκνευρίζοντας τους μακροχρόνιους χρήστες iOS που είχαν συσσωρεύσει τα παλαιότερα καλώδια της εταιρείας.

Πλέον, η Apple έχει επεκτείνει τη χρήση του Lightning και πέρα από τα προϊόντα iOS. Τα Apple TV, Apple Pencil και Beats Pill+ φορτίζονται πλέον με το συγκεκριμένο φορτιστή.

Η δυνατότητα φόρτισης των πάντων με ένα καλώδιο είναι μια τεχνολογική ουτοπία την οποία όλοι έχουμε ονειρευτεί, και η Apple σταδιακά την κάνει πραγματικότητα. Αντί να υποχρεώνει τους πελάτες της να αγοράζουν ξεχωριστά καλώδια για μεμονωμένα προϊόντα, η Apple επιτρέπει τη χρήση ενός φορτιστή για το iPhone, το τηλεχειριστήριο του Apple TV, το iPad, το keyboard ή το ηχείο.

Σημειώστε ότι τα νέα smartphone της Google και της Microsoft (τα Nexus και Lumia αντίστοιχα) δεν θα περιλαμβάνουν σύνδεση microUSB, υποχρεώνοντας τους χρήστες τους να αγοράσουν νέα καλώδια.

Πηγή: fortune.com