Η Nestlé «ρίχνει» στο εμπόριο υγιεινές κατεψυγμένες πίτσες

Η Nestlé «ρίχνει» στο εμπόριο υγιεινές κατεψυγμένες πίτσες
Stacked in a freezer, frozen packaged pizza, ham and cheese Philly cheese steak, meatball Hot Pockets

Τι αλλάζει στις συνταγές της εταιρείας για να ανταποκριθεί στον υγιεινό τρόπο διατροφής που θέλουν οι καταναλωτές.

Ο πόλεμος της «συσκευασίας φαγητού» μόλις ξεκίνησε.

Η Nestlé Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρέσει τις τεχνητές γεύσεις και θα μειώσει το αλάτι κατά 10% στις κατεψυγμένες πίτσες και σνακ έως το τέλος του 2015.

Η πρωτοβουλία αυτή θα επηρεάσει πάνω από 250 προϊόντα όπως τα DiGiorno, Tombstone, California Pizza Kitchen, Jack’s, Hot Pockets, και Lean Pockets.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά ανακοινώσεων που έχουν εξαγγείλει οι εταιρείες συσκευασμένων τροφίμων πως προτίθενται να «ξεφορτωθούν» τα συστατικά για τα οποία οι καταναλωτές διαμαρτύρονται και δεν θέλουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα η Kraft ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τα συνθετικά χρώματα και τεχνητά συντηρητικά από τον γνωστό mac and cheese . Επίσης, η Tyson δήλωσε ότι έχει μειώσει τη χρήση των ανθρώπινων αντιβιοτικών στα κοτόπουλα της, ενώ η General Mills έκοψε τα επίπεδα ζάχαρης κατά 25% στα Yoplait γιαούρτια και η Hershey δήλωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί «απλά και κατανοητά συστατικά» σε όλα τα προϊόντα.

Η Nestlé προχώρησε σε παρόμοιες ανακοινώσεις και σε άλλες σειρές προϊόντων. Τον Φεβρουάριο, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τις τεχνητές γεύσεις και τα χρώματα από όλες τις σοκολάτες και καραμέλες, όπως απ’ τις Butterfinger και Baby Ruth από το τέλος του 2015.

Όπως φαίνεται οι εταιρείες τροφίμων προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών που στρέφονται πλέον σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Παρόλο που η μείωση του λίπους και των θερμίδων φορά «ηρέμησε» τους αγοραστές, τώρα οι καταναλωτές ζητούν απ’ τις εταιρείες να μειώσουν τα συστατικά που δεν «καταλαβαίνουν», καθώς πιέζουν για πιο απλές και «καθαρές» ετικέτες.