Η OpenAI, η εταιρεία που μας έφερε το ChatGPT, θα ιδρύσει το πρώτο της γραφείο στην Ευρώπη

Η OpenAI, η εταιρεία που μας έφερε το ChatGPT, θα ιδρύσει το πρώτο της γραφείο στην Ευρώπη
The GPT-4 logo is seen in this photo illustration on 13 March, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το Λονδίνο επέλεξε ως έδρα των πρώτων εταιρικών γραφείων της εκτός ΗΠΑ η OpenAI.

Η OpenAI, η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, επέλεξε το Λονδίνο ως την τοποθεσία για το πρώτο διεθνές γραφείο της, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου να παραμείνει ανταγωνιστικό στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει την επέκτασή της εκτός ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η OpenAI είπε ότι το γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενισχύσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία «ασφαλούς τεχνητής γενικής νοημοσύνης». Η τεχνητή γενική νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά ευφυές σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, έχει περιγράψει ως «γενικά πιο έξυπνο από τους ανθρώπους».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το ερευνητικό και αναπτυξιακό μας αποτύπωμα στο Λονδίνο, μια πόλη παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια κουλτούρα και την εξαιρετική δεξαμενή ταλέντων της», δήλωσε η Ντάιαν Γιουν, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της OpenAI.

Η OpenAI, η οποία έχει λάβει χρηματοδότηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, δήλωσε ότι το γραφείο του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην έρευνα και τη μηχανική. Η εταιρεία δεν είπε πότε θα ανοίξει το γραφείο ή πόσους ανθρώπους θα απασχολεί, αλλά, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει ήδη διαφημίσει τέσσερις ρόλους για το νέο γραφείο, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανικού ασφαλείας και ενός επικεφαλής για την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βλέπουμε αυτή την επέκταση ως μια ευκαιρία για την προσέλκυση ταλέντων παγκόσμιας κλάσης και την προώθηση της καινοτομίας στην ανάπτυξη και την πολιτική της τεχνητής γενικής νοημοσύνης», δήλωσε ο Άλτμαν σε μια ανάρτηση στο blog της OpenAI. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και για να δούμε τη συμβολή που θα κάνει το γραφείο μας στο Λονδίνο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη ασφαλούς τεχνητής νοημοσύνης».

Η Κλόε Σμιθ, υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνη για θέματα επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, είπε ότι η ανακοίνωση της OpenAI ήταν «ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης για τη Βρετανία ως ισχυρό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης».

Ο Ρας Σο, ιδρυτής της Tech London Advocates, ενός φορέα του κλάδου, δήλωσε: «Αυτό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δύναμη του οικοσυστήματος της τεχνητής νοημοσύνης τόσο για το Λονδίνο όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο και θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές και ταλέντα στο Λονδίνο».

Ο Ρίσι Σούνακ είπε αυτόν τον μήνα ότι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να επωφεληθεί από την έκρηξη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. «Αν στόχος μας είναι να κάνουμε αυτή τη χώρα το καλύτερο μέρος στον κόσμο για τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί επίσης να βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρώτη γραμμή της ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης και έχει ανακοινώσει σχέδια για μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης το φθινόπωρο.

Η DeepMind της Google, μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζεται γενικά για τη δύναμη του ακαδημαϊκού του έργου στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και για άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Darktrace και της startup Stability ΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: