Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Νέα Υόρκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Όρνιθες «πέταξαν» στην Αμερική, εντυπωσίασαν και μας καλούν να ξενυχτήσουμε Κυριακή βράδυ.

Μετά από sold out παραστάσεις σε Επίδαυρο και Αθήνα, το 2016, οι Όρνιθες «άνοιξαν τα φτερά τους» και παρουσιάζονται στον ετήσιο προγραμματισμό του St. Ann’s Warehouse στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε sold out παραστάσεις. Οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου είναι μια γιορτή. Γιορτή του θεάτρου, του ελληνικού πολιτισμού. Στη Νέα Υόρκη η παράσταση αγαπήθηκε από ένα κοινό που δεν ξέρει καν τη γλώσσα, αλλά ανταποκρίνεται συγκινητικά με standing ovation κάθε βράδυ. Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 23:59 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), βγάζουμε όλοι φτερά. Η τελευταία παράσταση στην Αμερική σε ζωντανή αναμετάδοση σε όλον τον κόσμο: http://www.sgt.gr/gre/SPG2148

Όπως σημειώνει η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Η Ελλάδα στα καλύτερά της. Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται η αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση, ειδικά όταν λειτουργούμε εκτός των ελληνικών συνόρων. Στόχος μας παραμένει πάντα η απελευθέρωση δυνάμεων, ώστε να συντελούμε στη διαμόρφωση κοινωνιών απαρτιζόμενων από αφυπνισμένους πολίτες. Ο πολιτισμός, η υγεία, η παιδεία είναι τα οχήματα αυτής της αποστολής. Μέσω των τεχνών, επιχειρούμε όχι μόνο να παράγουμε πολιτισμό, αλλά και να αλλάζουμε τον πολιτισμό, να αλλάζουμε την κουλτούρα μας».

H Καλλιτεχνική Διευθύντρια του St. Ann’s Warehouse, Susan Feldman, αναφέρει: «Οι Όρνιθες διαθέτουν μια άγρια και ανατρεπτική δύναμη… Η μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και ο εκπληκτικός ήχος πτηνών, που δημιουργεί μαζί με τους ηθοποιούς, έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου για πολύ καιρό αφότου είδα την παράσταση στην Αθήνα».