Η PayPal επιβεβαιώνει την απόκτηση της ισραηλινής Curv και ότι επενδύει σε κρυπτονομίσματα

Η PayPal επιβεβαιώνει την απόκτηση της ισραηλινής Curv και ότι επενδύει σε κρυπτονομίσματα
epa07331765 (FILE) - A PayPal logo on the side of the Nasdaq digital board in Times Square in New York, New York, USA, 20 July 2015 (re-issued 30 January 2019). PayPal is to release their 4th quarter 2018 results on 30 January 2019. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε επιβεβαίωση της συμφωνίας με την ισραηλινή εταιρεία Curv, η οποία παρέχει υπηρεσίες για αγορές και πωλήσεις κρυπτονομισμάτων, προέβη η PayPal. Οι όροι της συνεργασίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο ο γίγαντας των ηλεκτρονικών πληρωμών σχεδιάζει, όπως γίνεται γνωστό, να επιταχύνει και να διευρύνει τις πρωτοβουλίες του σε ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα αλλά και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα.

«Η απόκτηση της Curv αποτελεί μέρος της προσπάθειάς μας να επενδύσουμε στο ταλέντο και στην τεχνολογία, με σκοπό να εξατομικεύσουμε ακόμα περισσότερο το χρηματοπιστωτικό σύστημα» είπε ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής blockchain και ψηφιακών νομισμάτων της PayPal, προσθέτοντας: «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαμε με τα στελέχη της Curv, εντυπωσιαστήκαμε από τις τεχνικές δεξιότητες, το ταλέντο, την επιχειρηματική τους διάνοια, αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από την τεχνολογία την οποία αναπτύσσουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντάξαμε την Curv στις εταιρείες του ομίλου μας».

Από τη μεριά του, ο συνιδρυτής και CEO της Curv είπε: «Τώρα, καθώς επιταχύνεται η απόκτηση ψηφιακών assets, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος για την PayPal από το να συνεχίσει να καινοτομεί».

Πoια είναι η Curv

Η Curv είναι μια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας περιουσιακών στοιχείων που ιδρύθηκε το 2018. Ανέπτυξε μια τεχνολογία κρυπτογράφησης που βασίζεται σε υπολογισμούς πολλαπλών μερών (MPC). Αυτό επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά και εξαλείφει οποιοδήποτε σημείο αποτυχίας στην διανομή παραγόμενων ιδιωτικών κλειδιών μεταξύ cloud και πελάτη.