Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θέλει να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θέλει να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036
A photo shows a five-ring Olympic emblem in front of National Stadium in Shinjuku Ward, Tokyo on June 22, 2021. The Tokyo Olympics, which would be held in 2020, has been postponed to 2021 due to the new coronavirus COVID-19. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Norikazu Tateishi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP
Η Πολωνία, το Μεξικό και η Ινδονησία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του 2036.

Η Ινδία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα διεκδικήσει την ανάληψη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής της Βομβάης, ο Μόντι είπε πως η Ινδία δεν θα «αφήσει πέτρα ασήκωτη» για να διοργανώσει τους Αγώνες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι Ινδία έχει αποδείξει την ικανότητά της να διοργανώνει παγκόσμιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χόκεϊ και του εν εξελίξει Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ινδία, η οποία φιλοδοξεί να γίνει ανεπτυγμένη χώρα έως το 2047, επιθυμεί να καταγράψει την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή. Η διοργάνωση των Αγώνων θα απαιτήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε δημόσιες δαπάνες, ενώ τα οικονομικά οφέλη περιλαμβάνουν την αύξηση των κατασκευών, την αύξηση των δαπανών των ξένων επισκεπτών και τη ζήτηση για περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες.

Η χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων -η πολυπληθέστερη στον κόσμο- επιθυμεί επίσης να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2029, δήλωσε ο Μόντι. Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τουρνουά που έχει διοργανώσει η Ινδία μέχρι σήμερα ήταν οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες του 2010 στο Νέο Δελχί.

Η Πολωνία, το Μεξικό και η Ινδονησία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του 2036.

Υπενθυμίζεται πως οι επόμενοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, ακολουθούμενοι από το Λος Άντζελες το 2028 και το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το 2032.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com