Οι πιο ακριβοί δρόμοι για γραφεία στην Αθήνα – Πώς κινούνται οι τιμές το 2022

Οι πιο ακριβοί δρόμοι για γραφεία στην Αθήνα – Πώς κινούνται οι τιμές το 2022
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ποιες περιοχές σημείωσαν ανοδική τάση στις τιμές στους γραφειακούς χώρους. Πού αυξήθηκε η ζήτηση.

Μάριος Πολάκης

Αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνουν οι γραφειακοί χώροι στην Αθήνα το πρώτο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς και των μεσιτικών γραφείων που ειδικεύονται στο χώρο.

Συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας ωστόσο σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο το πρώτο τρίμηνο του 2002 με το μέσο ποσοστό αύξησης να φτάνει μέχρι και το 8,0%.

Για την ακρίβεια οι περιοχές που σημείωσαν αυτή την ανοδική τάση στους γραφειακούς χώρους ήταν ήταν η Λεωφόρος Κηφισίας, η Λεωφόρος Μεσογείων, το Κολωνάκι, το Σύνταγμα, η Λεωφόρος Συγγρού και η Λεωφόρος Βουλιαγμένης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από έρευνες, το απόθεμα σύγχρονων γραφειακών χώρων υψηλής ποιότητας και “πράσινου προσανατολισμού” είναι αρκετά περιορισμένο και συνδυαστικά με την κρίση στις τιμές των υλικών κατασκευής και το ασταθές περιβάλλον που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό δεν μπορεί να προβλεφθεί μεγάλη προσφορά νέων ποιοτικών γραφειακών χώρων στο άμεσο μέλλον.

Επίσης σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διαμερισμάτων τα οποία μετατρέπονται σε γραφειακούς χώρους σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, σημειώνεται αισθητή μείωση καθώς η οικιστική εκμετάλλευση των ακινήτων προτιμάται από τους ιδιοκτήτες ως πιο προσοδοφόρα.

Η αγορά των γραφειακών χώρων πλέον χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες όπως τις έχουν χαρακτηρίσει οι ειδήμονες της αγοράς οι οποίες αφορούν κατά πρώτον τα σύγχρονα και ποιοτικά γραφεία με πράσινο προσανατολισμό, κατά δεύτερον τα πιο παλιά γραφεία τα οποία όμως βρίσκονται σε πιο κεντρικούς άξονες με μεγάλη ζήτηση και κατά τρίτον τα παλαιά γραφεία της Αθήνας που βρίσκονται σε όχι τόσο ελκυστικές τοποθεσίες σε ότι αφορά την ζήτηση.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η αύξηση της ζήτησης ωστόσο για γραφειακούς χώρους στα Νότια Προάστια της Αθήνας και η σταθερή ζήτηση που υπάρχει και φέτος κατά τους πρώτους μήνες του 2022 στην Λ. Κηφισίας και στην Λ. Μεσογείων ενώ αξίζει να αναφερθεί και η αισθητή μείωση ζήτησης που σημειώνεται στα Βόρεια Προάστια φέτος.

Χαρακτηριστικά στη Λεωφόρο Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους, βρίσκουμε γραφείο 75 τ.μ., ενός δωματίου στον δεύτερο όροφο να ενοικιάζεται στα 19 ευρώ ανά τ.μ.

Επί της Μεσογείων, στο Χολαργό βρίσκουμε γραφείο 100 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών δωματίων, να ενοικιάζεται στα 7 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Κολωνάκι, γραφείο 80 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο δωματίων ενοικιάζεται στα 15 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Σύνταγμα γραφείο 121 τ.μ., τετάρτου ορόφου, πέντε δωματίων, ενοικιάζεται στα 17 ευρώ ανά τ.μ.

Επί της Λεωφόρου Συγγρού, στη Νέα Σμύρνη, γραφείο 286 τ.μ., πέμπτου ορόφου, έξι δωματίων, ενοικιάζεται στα 12 ευρώ ανά τ.μ.

Επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στον Άγιο Δημήτριο, γραφείο 113 τ.μ., τρίτου ορόφου, πέντε δωματίων ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τ.μ.

Στο πεδίο των πωλήσεων γραφειακών χώρων στην Αθήνα, στην Λεωφόρο Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους γραφείο 130 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός δωματίου πωλείται στα 2.692 ευρώ ανά τ.μ.

Επί της Μεσογείων, στο Χολαργό γραφείο 95 τ.μ., τεσσάρων δωματίων, δευτέρου ορόφου πωλείται στα 1.947 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Κολωνάκι γραφείο 120 τ.μ., έκτου ορόφου, τεσσάρων δωματίων πωλείται στα 4.166 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Σύνταγμα, γραφείο 171 τ.μ., πέμπτου ορόφου, έξι δωματίων πωλείται στα 2.836 ευρώ ανά τ.μ.

Πλησίον της Λεωφόρου Συγγρού, στη Νέα Σμύρνη γραφείο 228 τ.μ., ισόγειο ενός δωματίου πωλείται στα 2.127 ευρώ ανά τ.μ.

Επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, γραφείο 326 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός δωματίου πωλείται στα 1.135 ευρώ ανά τ.μ.

Πηγή: news247.gr