Οι πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις στον κόσμο

Οι πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις στον κόσμο
Photo:

Ποιες είναι οι χώρες που λειτουργούν στον βέλτιστο βαθμό.

Η αποτελεσματικότητα μιας κυβέρνησης έχει σημαντική επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας και στην οικονομική της ανάπτυξη. Το υψηλό επίπεδο γραφειοκρατίας και ρυθμίσεων, η έλλειψη διαφάνειας το ανεπαρκές νομικό πλαίσιο όλα δημιουργούν επιπρόσθετες δαπάνες στις επιχειρήσεις και εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Η Ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα (Global Competitiveness Report) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αξιολογεί την απόδοση των 144 από τις κυβερνήσεις του κόσμου σχετικά με τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της σπατάλης των δημοσίων δαπανών, κανονιστικής επιβάρυνσης, και της διαφάνειας της διαδικασίας χάραξης πολιτικής να διαμορφώσουν μια συνολική παγκόσμια κατάταξη.

Το Κατάρ αναδύθηκε ως η χώρα με την πιο αποτελεσματική κυβέρνηση, ενώ ακολουθεί η Σιγκαπούρη. Η Ρουάντα εξασφάλισε την έβδομη θέση χάρη στις ελάχιστες κρατικές δαπάνες.

Στην άλλη πλευρά της κλίμακας, η Βενεζουέλα έχει τη λιγότερο αποτελεσματική κυβέρνηση, το ίδιο και η Ιταλία και η Αργεντινή που βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση.