Η Pixar επιστρέφει με νέους, φανταστικούς κόσμους

Η Pixar επιστρέφει με νέους, φανταστικούς κόσμους

Δεινόσαυροι, ψάρια και εγκεφαλικά παιχνίδια από την πιο επιτυχημένη εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων.

Τρεις ταινίες που φιλοδοξούν να «σπάσουν ταμεία», και να συνεχίσουν τις εξαιρετικές επιδόσεις της Pixar στη μεγάλη οθόνη, αναμένονται για το 2014 και το 2015. Ο θρυλικός καλλιτεχνικός διευθυντής της Pixar Τζον Λάσιτερ -δημιουργός των Toy Story, Bugs, Μπαμπούλας Α.Ε., Cars κ.λπ.- αποκάλυψε λεπτομέρειες για αυτές κατά τη διάρκεια της D23, της ετήσιας συνάντησης των fan της Disney στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια.

 

The Good Dinosaur

Κάθε ταινία της Pixar βασίζεται στο «τι θα γινόταν αν…». Αν τα παιχνίδια ζωντάνευαν όταν δεν τα βλέπεις, αν τα ψάρια μιλούσαν, αν πράγματι ο μπαμπούλας ζει στην ντουλάπα σου. Η ιστορία εδώ εξετάζει τι θα γινόταν αν ο μετεωρίτης που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους στη γη είχε αστοχήσει εντελώς. 65 εκατ. χρόνια μετά, οι δεινόσαυροι κυριαρχούν στον πλανήτη και είναι αγρότες. Βροντόσαυροι οργώνουν, στεγόσαυροι θερίζουν, τρικεράτοπες κάνουν τις μπουλντόζες. Ώσπου ένας βροντόσαυρος συναντά για πρώτη φορά άνθρωπο, έναν νεαρό κυνηγό.

 

Inside Out

Πέντε συναισθήματα (Θυμός, Φόβος, Λύπη, Αηδία και Χαρά) ζουν, με τη μορφή μικρών ανθρωπόμορφων πλασμάτων, στο μυαλό ενός μικρού κοριτσιού. Καθώς εκείνο μετακομίζει με την οικογένειά του σε άλλη πόλη και περνάει όλες τις δύσκολες φάσεις της εφηβείας και της αλλαγής περιβάλλοντος, παρακολουθούμε πώς λειτουργούν τα συναισθήματα. Καθισμένα στα «κεντρικά», παρακολουθούν τα γεγονότα της ζωής του σε μια οθόνη και αποφασίζουν πώς θα συμπεριφερθεί, τι θα  νιώσει και ποιες αναμνήσεις θα κρατήσει. Γνωρίζουμε το Τρένο της Σκέψης, το Εργοστάσιο Ονείρων και τη Φαντασιοχώρα (που απειλείται με κατεδάφιση).

 

Finding Dory

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ψάχνοντας τον Νέμο, η Pixar ετοιμάζει τη συνέχειά του, μια ιστορία που ακολουθεί τη Ντόρι, το ξεχασιάρικο ψάρι που βοηθούσε στην αναζήτηση του χαμένου μικρού. Την επίσημη «αναγγελία» έκανε η Ελεν Ντε Τζενέρις -που δάνεισε τη φωνή της στη Ντόρι- στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής της.

Παρακολουθούμε την οδύσσεια της Ντόρι καθώς ψάχνει τη χαμένη οικογένειά της. Όταν τη βρίσκει, ανακαλύπτει πως εκτός από τη μητέρα της (που έχει τη φωνή της Νταϊάν Κίτον), έχει συγγενείς μια βίδρα και μια μπελούγκα φάλαινα (με τη φωνή του Τάι Μπαρέλ από το Modern Family).

H Pixar ανήκει στη Disney από το 2006, όταν την αγόρασε από τον Στιβ Τζομπς. Είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία κινουμένων σχεδίων με τις ταινίες της να έχουν αποφέρει έσοδα 8,3 δισ. δολαρίων. Το Ψάχνοντας τον Νέμο και το Toy Story είναι ανάμεσα στις 50 πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών. Το Toy Story, μάλιστα, έχει ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη: «Nerd» σημαίνει business