Η Prada χάνει την αγορά της Κίνας

Η Prada χάνει την αγορά της Κίνας

Μειωμένα σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών παρουσιάζονται τα έσοδα της Prada SpA, για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Τα οικονομικά της στοιχεία παρουσίασε ο οίκος Prada αποδεικνύοντας πως η ζήτηση στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο όλο και μειώνεται.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% στα 1,82 δισ. ευρώ, λίγο χαμηλότερες απ’ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έδιναν κέρδος 1,87 δισ. Ευρώ.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, που είναι η πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία, εμφάνισε αντίστοιχα αρνητική τάση στο πρώτο τρίμηνο, όταν οι πωλήσεις στην ευρύτερη Κίνα υποχώρησαν 19%, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% επειδή η Prada είχε σταματήσει δίκτυο των διανομέων. Η εταιρεία επίσης ανοίγει λιγότερα καταστήματα και οι τιμές των τσαντών κυμαίνονται μεταξύ €1.000 και €1.200 , καθώς επιχειρεί να αναθερμάνει τη ζήτηση στην «παγωμένη» αγορά της Κίνας.

Οι πωλήσεις ήταν χειρότερες από ό,τι αναμενόταν, δήλωσε αναλυτής της Exane BNP Paribas, Luca Solca. Οι προσπάθειες της εταιρείας να διευρύνει το focus της πέρα από τα προϊόντα με υψηλές τιμές, θα πρέπει να οδηγήσει σε βελτιώσεις στο β΄ μισό, δήλωσε. «Αναμένουμε να ακούμε όλο και λιγότερο αρνητικές ειδήσεις για την Prada», πρόσθεσε.