Η πρώτη Ασφαλιστική

Η πρώτη Ασφαλιστική

H Εθνική Ασφαλιστική επανασχεδίασε εγκαίρως τη στρατηγική της,  προκειµένου να συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη επιλογή του πελάτη.

Του Σπύρου Μαυρόγαλου*

  Η προσαρµογή στις υποχρεώσεις ενός νέου κανονιστικού πλαισίου εποπτείας -γνωστού ως Οδηγία Solvency II- και οι ραγδαίως µεταβαλλόµενες οικονοµικές  συνθήκες οριοθετούν ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό περιβάλλον για τις ασφαλιστικές εταιρείες και υπαγορεύουν την ταχύτερη µετάβαση σε νέα επιχειρηµατικά  µοντέλα, ικανά να εξυπηρετήσουν την υγιή και κερδοφόρα ανάπτυξη των εργασιών, ανταποκρινόµενα αποτελεσµατικά στις διαφοροποιηµένες ανάγκες των  πελατών.

 Με άξονα την καινοτοµία και αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήµατα, η Εθνική Ασφαλιστική επανασχεδίασε εγκαίρως τη στρατηγική της, µε στόχο  τη µετεξέλιξή της σε µια σύγχρονη, σταθερά ισχυρή ασφαλιστική επιχείρηση, προκειµένου να συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη επιλογή του πελάτη και τον  οδηγό των εξελίξεων στον εγχώριο ασφαλιστικό κλάδο.

Η ηγέτιδα δύναµη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς έχει υιοθετήσει µια αυστηρά πελατοκεντρική φιλοσοφία, η οποία εστιάζει στη δηµιουργία νέων,  ευέλικτων προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις πολυεπίπεδες ανάγκες και δυνατότητες των ασφαλισµένων, στην άµεση εξυπηρέτηση/επικοινωνία και  φυσικά στην ανάπτυξη των παραγωγικών της δικτύων, αποσκοπώντας στη βελτίωση της συνολικής εταιρικής της εικόνας.

Στο πλαίσιο αυτό, µέσω υψηλής κλίµακας επενδύσεων, δροµολόγησε ένα ευρύ πλέγµα καινοτόµων δράσεων που σχετίζονται µε την υποστήριξη των δικτύων πωλήσεων, την εκπαίδευση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναµικού, την αναβάθµιση των εσωτερικών της δοµών και την εφαρµογή νέων τεχνολογιών και διαδικασιών.

Με στόχο τη µεγιστοποίηση της ικανοποίησης τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών της και κατά συνέπεια την αύξηση των εργασιών της, η εταιρεία προχώρησε στον επανασχεδιασµό του τρόπου λειτουργίας αρκετών µονάδων, γεγονός που επιτρέπει αφενός τη λήψη/ανάλυση µηνυµάτων από την αγορά και αφετέρου συνεχείς βελτιώσεις στα προσφερόµενα προϊόντα και υπηρεσίες.

Μεταξύ των πολλών επενδύσεων σε καινοτόµες λύσεις και νέες τεχνολογίες συγκαταλέγεται η υλοποίηση ενός νέου Ολοκληρωµένου Συστήµατος Πληροφορικής µε την επωνυµία Anelixis, το οποίο αποτελεί συνολική επένδυση της τάξης των 10 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για ένα από τα σηµαντικότερα έργα που έχουν δροµολογηθεί τα τελευταία χρόνια όχι µόνο στην εταιρεία αλλά και στην ασφαλιστική αγορά γενικότερα. Το σύγχρονο και ευέλικτο αυτό πληροφοριακό σύστηµα θα υποστηρίζει τις λειτουργίες όλων των µονάδων και των συνεργατών της. Η πρώτη του φάση -άνω των 2,5 εκατ. ευρώ- ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής χρονιάς και τα πρώτα οφέλη θα αρχίσουν να καταγράφονται στους µήνες που θα ακολουθήσουν.

Αποσκοπώντας στην περαιτέρω αναβάθµιση της ποιότητας και στην ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας του παραγωγικού δικτύου, η εταιρεία δηµιούργησε το «Εθνική Force». Ένα σύστηµα που αποτελεί πρωτοποριακό σταθµό στην ενηµέρωση των ασφαλιστικών συµβούλων, δίνοντας πολύτιµες πληροφορίες που σχετίζονται µε τη δραστηριότητά τους, οποιαδήποτε στιγµή επιθυµούν, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Παρέχει, δε, στους ασφαλιστικούς συµβούλους πλήθος δυνατοτήτων διαχείρισης του χαρτοφυλακίου τους, όπως, για παράδειγµα, πληροφορίες συµβολαίου, καλύψεις, cross selling, αυτόµατη πληροφόρηση για σηµαντικά «γεγονότα» στο πελατολόγιο κ.ά.

Επιπλέον, η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τα συστήµατα διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου, µέσω εφαρµογών εστιασµένων στη διαχείριση του κινδύνου της απάτης, ενώ συνεχής είναι η προσπάθεια βελτίωσης της επάρκειας και της αποτελεσµατικότητας του ευρύτερου συστήµατος εσωτερικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα.

Το σύνολο των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν, σε συνδυασµό µε το ισχυρό «όπλο» της προϊοντικής γκάµας, η οποία πρόκειται άµεσα εκ νέου να εµπλουτιστεί, οδηγούν την Εθνική Ασφαλιστική σε µια νέα δηµιουργική εποχή, διευρύνοντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήµατα. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα που εξασφαλίζουν στους πελάτες της ποικίλες, αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις (ταχύτερη, φιλικότερη και προπαντός ποιοτικότερη εξυπηρέτηση), όπως αρµόζει στους πελάτες της µεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

* Ο Σπύρος Μαυρόγαλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

** Special Advertising Section