Η Renault γυρνάει σελίδα στην εποχή του Κάρλος Γκοσν- Αλλάζει ο CEO

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μετοχή της σημείωσε άλμα 4,2% στις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault ψήφισε σήμερα υπέρ της απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλιου Τιερί Μπολορέ, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και ο εταίρος της στην Ιαπωνία, η Nissan, επιζητούν μια νέα αρχή ύστερα από το σκάνδαλο που έπληξε τη θητεία του πρώην ισχυρού άνδρα της συμμαχίας Κάρλος Γκοσν.

Οι σχέσεις μεταξύ της Renault, που διόρισε την οικονομική της διευθύντρια προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλο, και της Nissan, που επέλεξε την Τρίτη νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ήταν τεταμένες μετά τη σύλληψη του Γκοσν, πέρυσι στο Τόκιο, με κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Ο Μπολορέ, που για καιρό ήταν το δεξί χέρι του Γκοσν, προήχθη προκειμένου να βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η Renault φέτος, με τον Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ να προσλαμβάνεται από την Michelin για τη θέση του προέδρου.

Ωστόσο ο Μπολορέ δεν είχε εύκολη σχέση με τη Nissan, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, ενώ η Renault και το γαλλικό Δημόσιο –ο βασικός μέτοχος της εταιρίας– είχαν κατ’ επανάληψη τονίσει την επιθυμία τους να αποκατασταθούν οι σχέσεις και να ενισχυθεί η συμμαχία.

Η Renault ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομική διευθύντρια Κλοτίλντ Ντελμπός θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του Μπολορέ. «Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να τερματίσει την εντολή του κ. Τιερί Μπολορέ ως διευθύνοντος συμβούλου της Renault …με άμεση ισχύ», ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. Η μετοχή της σημείωσε άλμα 4,2% στις 13:30 ώρα Ελλάδας.